Panzerotti fotorecept

ingrid808 - fotkaingrid808, 19. júna 2010
Panzerotti (fotorecept)
Foto: ingrid808
12
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

1 balenie




Postup

  1. 1

    Rozbalíme si lístkové cesto,trošku ho poprášíme hladkou mukou,aby sa veľmi nelepilo.Rozkrájame ho na 12 štvorcov.

  2. 2

    Mozzarellu si nakrájame na menšie kúsky a paradajky na štvrtiny.Na každý štvorec do stredu dáme štvrtinu paradajky,kúsok mozzarelly,jeden lístok bazalky a štipku soli.

    Panzerotti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom ich zložíme na polovicu do tvaru tojuholníka a kraje dobre zatlačíme.

    Panzerotti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V originál recepte sa fritujú,ale ja som ich dala na papier na pečenie,potrela rozšľahaným vajíčkom a dala upiecť do rúry na 200 stupnov 10 minút.Vrch som ešte posypala nastrúhanou mozzarellou.

Diskusia k receptu

monzet
Mňaaam....Takmer ako od "Taliana" :-))) Jednoduché,rýchle a isto aj fajnovučké.Takéto máme radi.Ukladám a isto-iste vyskúšam.Vďaka.
honestka
casto sa tu spomina "talian" je to niekto kto ma relaciu v tv na Slovensku? mozete dat link? diky
ingrid808
recept je taliansky,ale nie od taliana,ale talianky :-)) mam ho z jednej kucharskej relacie..
tinca
@honestka s talianom Emanuelom býva relácia aj na SK. Jeho stránka je www.sitalemvkuchyni.cz
2010
honestka kazda krajina ma "svojich" talianov , v Anglicku je to Gieorgio Locatelli vari modernu taliansku,Mario Garlucci tradicnu klasicku.
v Amerike mate Mario Gatalli ,Giadu Laurentis aj Lidiu atd. atd...
mne osobne vyhovuje Locatelliho styl:



honestka
@TINCA : dakujem,tak konecne viem, koho tu casto spominaju- ten talian je samozrejme sarmantny-ako inac,hehe- ta linka je vynikajuca- pri tej grilovacke som sa citila ako doma v nasej starej zahrade...
@2010 , tie mena a relacie, ktore spominas su v USA, my tu samozrejme mame tiez svoj kablovy program bohato obsadeny vselijakymi tv cooking shows, cisto moja zvedavost -chcela som vediet, o ktoreho taliana ide. dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia