Hráškové rizoto so špargľou

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009
2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme PL masla a prepláchnutú ryžu opečieme. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením, zalejeme teplým mäsovým vývarom, prikryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni. Asi po 10 minútach pridáme do ryže zelený hrášok a dusíme ďalej.

  2. 2

    Medzitým dáme do osolenej vody variť zelenú špargľu s PL masla. Uvarenú špargľu vyberieme a tesne pred dodusením ju vložíme do hrnca s ryžou.

  3. 3

    Premiešame a prehrejeme. Na tanieri posypeme strúhaným parmezánom, dosolíme a ozdobíme lístkami bazalky.

Diskusia k receptu