Foto: alzbetty
Návrat od babičky z prázdnin znamenal mnooooho domácej zeleniny. Tak mi napadlo uvariť niečo také špeci, čo zaváňa trochu mojou obľúbenou stredomorskou kuchyňou :D
porcia
Postup
-
1
Mladú cuketu prerežeme napoly a vydlabeme od zrniek, šupku ponecháme. Potom ju osolíme a necháme vypotiť. Fazuľku očistíme od končekov (sú jedovaté, je to nutné). Na troche oleja opečieme kurkumu, rascu, senovku a keď začnú koreniny voňať, pridáme fazuľku a sparenú, olúpanú a nakrájanú paradajku. Podusíme, dokým sú fazuľky mäkké a podľa chuti osolíme. Najlepšie by bolo kuskus, ale keďže som zrovna nemala poruke použila som tarhoňu, uvaríme v osolenej vriacej vode. Potom zamiešame s fazuľkovou zmesou.
- 2
Cukety dáme na olejom vymastený plech a naplníme zmesou fazuľky, tarhone a paradajky. Podlejeme vodou a zakryté pečieme pri 150-180°C, pokým cuketa nie je mäkká. Hotové ozdobíme lístkami bazalky a petržlenovou vňaťou. Podávame so zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu