Plnené stredomorské cukety

alzbetty - fotkaalzbetty, 18. júla 2013
Plnené stredomorské cukety
Foto: alzbetty

Návrat od babičky z prázdnin znamenal mnooooho domácej zeleniny. Tak mi napadlo uvariť niečo také špeci, čo zaváňa trochu mojou obľúbenou stredomorskou kuchyňou :D

1
porcia

Suroviny

1 ks
1 ks
2 hrste
1 hrsť
1/2 ČL
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mladú cuketu prerežeme napoly a vydlabeme od zrniek, šupku ponecháme. Potom ju osolíme a necháme vypotiť. Fazuľku očistíme od končekov (sú jedovaté, je to nutné). Na troche oleja opečieme kurkumu, rascu, senovku a keď začnú koreniny voňať, pridáme fazuľku a sparenú, olúpanú a nakrájanú paradajku. Podusíme, dokým sú fazuľky mäkké a podľa chuti osolíme. Najlepšie by bolo kuskus, ale keďže som zrovna nemala poruke použila som tarhoňu, uvaríme v osolenej vriacej vode. Potom zamiešame s fazuľkovou zmesou.

  2. 2

    Cukety dáme na olejom vymastený plech a naplníme zmesou fazuľky, tarhone a paradajky. Podlejeme vodou a zakryté pečieme pri 150-180°C, pokým cuketa nie je mäkká. Hotové ozdobíme lístkami bazalky a petržlenovou vňaťou. Podávame so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu