Zaváraniny (recepty chronologicky)

prazdny

Zaváraná cvikla s chrenom (aj bez chrenu)

Sladkokyslá zaváraná cvikla s chrenom, môže sa spraviť aj bez chrenu. Recept používame v rodine...

prazdny

Huby v hubovom vývare

Bezmäsité jedlá

Nic, než očištěné, houby, vodu, sůl a sklenice, nejsou třeba. Přesto si uděláte super zavařené houby, připravené ihned k použití....

prazdny

Jablková nátierka

Nátierky

Tento recept je využiteľný pri rôznych druhoch ovocia....

prazdny

Dubáková nátierka na zimu

Nátierky

Keď rastú dubáky, treba urobiť zásoby na zimu...

prazdny

Sušené paradajky v olivovom oleji

Bezmäsité jedlá

Sušené paradajky v oleji sa používajú na dochutenie dipov, šalátov, výborné sú so syrom ako predjedlo....

prazdny

Domáci pečený kečup

Prílohy

Inšpirovala som sa postupom z jedného príspevku na nete, lebo „pečenie kečupu“ ma zaujalo. Zmenila som...

prazdny

Lečo na kyslo

Bezmäsité jedlá

Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca...

prazdny

Kvasáky

Výborný recept na prípravu rýchlo kvasených uhoriek, ktorý by mal poznať každý dobrý záhradkár....

prazdny

Kôpor v sladkokyslom náleve

Takto spracovaný kôpor môžete používať do polievok, omáčok a na dochutenie zeleninových šalátov.

prazdny

Sterilizované uhorky

Na zaváranie sú najvhodnejšie uhorky nakladačky, ktoré sú menšie, pevné a veľmi chrumkavé.

prazdny

Omáčka z bystrických sliviek

Prílohy

...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....

prazdny

Nálev na zavárané uhorky

Všetky ingrediencie dáme do hrnca a nálev povaríme 15 minút.

prazdny

Zavárané lečo

Bezmäsité jedlá

Mamina zavára ostošesť čo jej príde pod ruku pre všetky dcéry a syna a vnučky a vnúčata....

prazdny

Kvasená kapusta v súdku - jednoduchá a najlepšia

Bezmäsité jedlá

Je práve ten pravý čas na nakladanie kapusty....

prazdny

Nakladané vajcia ako utopence

Bezmäsité jedlá

Keď som našla na nete tento recept nedalo mi ho nevyskúšať. Priznám sa, že som...

prazdny

Paradajková omáčka na špagety

Bezmäsité jedlá

Paradajková omáčka k cestovinám z domácich surovín sa v zime bude určite hodiť. Všetky suroviny sú...

prazdny

Paradajkový pretlak - domáca klasika

Keď paradajky v záhrade dozrievajú rýchlejšie ako ich stíhame konzumovať, je načase odložiť si z nich...

prazdny

Zaváraná paprika v paradajkovom náleve

Paprika v sladko-kyslom náleve je jemná a dobre si zachováva farbu po sterilizácii. Podávam ju hlavne k mäsitým jedlám a zapekaným zemiakom....

prazdny

Výborný nálev na zavárané uhorky

Podľa tohto receptu robíme nálev na uhorky už roky a chutí všetkým.

prazdny

Zavárané paradajky bez sterilizácie

Tento recept na zaváranie paradajok bez sterilizácie používam už viac, ako 10 rokov. Veľmi jednoduchý...

prazdny

Nevarený džem z čiernych ríbezlí

Ak máte prebytok čiernych ríbezlí, určite vyskúšajte tento recept, rýchly, chutný.

prazdny

Chutný slivkovo-čokoládový lekvár

Pamätám si, ako tento úžasný lekvár robievala moja starká. A ja som si ho ako...

prazdny

Domáca horčica

Prílohy

Je čas grilovačiek, tak Vám ponúkam nasledovný recept. Odkedy som túto horčicu spravil, prestal...

prazdny

Jahodový džem

Dnes ráno sa mi u nás pošťastilo kúpiť jahody od predajcov zo Šiah za dobrú cenu 2,...

prazdny

Nátierka z bravčového bôčika alebo škvariek

Bravčové mäso

Priatelia odpisujem starý recept, ktorý som našiel po starom otcovi - všetko pomlieť, osoliť a...

prazdny

Džem z čiernych ríbezlí pre lenivé gazdinky

Veľmi jednoduchý recept na výborný džemík. Hotový za menej než hodinku.

prazdny

Domáce utopence

Slané chuťovky

Najdôležitejšie pri tomto recepte sú špekáčiky, aby boli čo najkvalitnejšie, s vysokým podielom mäsa. Najprv pripravíme...