Zaváraniny

  • Slivkové chutney

    Slivkové chutney

    Chutney je vlastne pikantná marmeláda. Len tam pridáme tak trochen chilli, tak trochen ocot, tak trochen zázvor/ďumbier, a pod. všetkeho tak trochen... nasledujte tento rcpt...

  • Broskyňové čatní (chutney) (fotrecept)

    Broskyňové čatní (chutney) (fotrecept)

    Zrealizované podľa receptu od @Kecemis na základe našej diskusie a aj s jeho dovolením pridávam tento recept na fantastické broskyňové chutney.

  • Pečený čaj (fotorecept)

    Pečený čaj (fotorecept)

    Na zimné večery sa človek zahreje dobrým čajíkom.

  • Kapiová pomazánka sterilizovaná (fotorecept)

    Kapiová pomazánka sterilizovaná (fotorecept)

    Vhodná na hrianky, k mäsu, alebo aj na pizzu.

  • Cviklová nátierka (fotorecept)

    Cviklová nátierka (fotorecept)

    Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, že ak je dobrá z húb, musí byť aj zo zeleniny. Množstvo surovín je len orientačné. Záleží od veľkosti...

  • Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept)
  • Nátierka z bedlí na hrianky (fotorecept)

    Nátierka z bedlí na hrianky (fotorecept)

    Ak sa vám podarí v hubárskej sezóne nazbierať viac bedlí, dá sa okrem klasického vyprážania využiť aj na túto pochúťku. Je určená na hrianky a dá sa na nej pochutnávať vďaka sterilizácii aj mimo sezónu. Recept...

  • Zaváraná pečená paprika (fotorecept)

    Zaváraná pečená paprika (fotorecept)

    Neviem odkiaľ už mám tento recept, ale táto paprika je vynikajúca, Je výnimočná tým, že je pečená a keď postojí dlhší čas sa prejaví jej plná chuť. Je to s ňou podobne ako s uhorkami....

  • Tatárska omáčka z tekvice alebo cukety (fotorecept)

    Tatárska omáčka z tekvice alebo cukety (fotorecept)

    Na želanie Varecháčky pridávam recept na tatársku omáčku. Ja som robila z bielej tekvice, ale môže byť hocaká. A taktiež prídavky ako koreniny a papričky si každý môže dať podľa chuti. Môj recept je teda...

  • Veľmi dobrá čalamáda (fotorecept)

    Veľmi dobrá čalamáda (fotorecept)

    Inšpiráciou na tento recept bol internet, hľadal som recept na olejovú čalamádu, ktorú poznám ešte z detstva. Trocha som upravil pomer surovín, teraz je to tak akurát. Veľmi dobrá je už predtým než sa...

  • Tava vo fľaši (fotorecept)

    Tava vo fľaši (fotorecept)

    Tava je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré robievam najmä v lete z čerstvej zeleniny. A ako každý rok, tak aj tento, zvyknem naodkladať do fliaš aj na zimu :-) Je s tým trocha roboty, ...

  • Baklažánovo-kapiová omáčka (sós) (fotorecept)

    Baklažánovo-kapiová omáčka (sós) (fotorecept)

    Recept na túto omáčku/sós mám od svojej švagrinej. Používa sa do jedál po lyžiciach, na ochutenie. Či už do dusenej zelenej fazuľky, iných zeleninových jedál, alebo aj do mäsitých jedál :-) Proste všade tam,...

  • Tekvicová majonéza (videorecept)

    Tekvicová majonéza (videorecept)

    Celý postup nájdete priamo vo videu.

  • Naš domáci slivkový lekvár (fotorecept)

    Naš domáci slivkový lekvár (fotorecept)

    Toho roku je pekná úroda sliviek a pretože my nefandíme slivovici, ale lekváru, tak hor sa uvariť z nich lekvár Robíme ho tradične, podľa našich predkov. Dovolil som si jeho varenie prezentovať na...

  • Pikant (videorecept)

    Pikant (videorecept)

    Celý postup nájdete priamo vo videu.

  • Slivkový topping (fotorecept)

    Slivkový topping (fotorecept)

    Tento recept mám od svojej priateľky, dobrý nápad ako zužitkovať nadúrodu sliviek, aj keď všetci dobre vieme, že najlepší spôsob je dať ich do súdka... Takže ak sú už súdky plné, môžeme si pripraviť...

  • Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)

    Sendvič s plnenými jalapeňos papričkami (fotorecept)

    Papriky zrežeme na hrubých koncoch a malým nožom vyrežeme semiačka a žily. Poriadne ich vyklepeme, aby ostali prázdne. Papriky ponoríme do octovej vody 2 : 1 (voda – ocot) necháme postáť 10 minút, aby sme stiahli agresívnu štipľavosť.

  • Egrešový džem v plnenej vyprážanej brioške
  • Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami

    Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami

    Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme olejom a posypeme cukrom a soľou. Dáme piecť pri 200 °C do rúry na 20 minút. Potom vyberieme, zastrekneme vínnym octom a zakryjeme na 10...

  • Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou

    Rizoto so zaváraným patizónom s kvakou

    Patizóny a kvaku nakrájame na kúsky a naukladáme do pohárov. Nálev prevaríme a zalejeme patizóny. Sterilizujeme pri 80 °C 20 minút.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist