Zaváraniny

  • Recept bez obrázku

    Cviklový sirup - chutí ako malinový

    Keď mi švagor - odporca zeleniny, povedal, že pil cviklový sirup, ktorý mu mimoriadne chutil, neverila som mu... Ale vyskúšali sme a už mu verím :)

  • Karamelizovaná řepa s cibulí

    Karamelizovaná řepa s cibulí

    Další tip na zpracování červené řepy

  • Recept bez obrázku

    Hríbová nátierka

    Milí Varecháči, vopred sa ospravedlňujem ak už takýto recept na Vareche niekto uviedol, ale som chorá a aby som nečinne len tak trávila čas, tak si chcem prepísať recepty z papierikov, aby som ich nestratila,...

  • Mexická (sweet chilli) omáčka (fotorecept)

    Mexická (sweet chilli) omáčka (fotorecept)

    Výborná sladko-pikantná omáčka, ktora sa hodí skoro ku všetkému...

  • Zavárané feferónky plnené hrozienkami (fotorecept)

    Zavárané feferónky plnené hrozienkami (fotorecept)

    Tento recept mám od mužovej sestry. Ona ho robí už roky. Doniesla mi feferónky aj nálev, lebo sa jej minuli poháre. Milovníci štipľavého zbystrite pozornosť - toto je niečo pre Vás:-)

  • Mrkvový džem s orechmi a levanduľou (fotorecept)

    Mrkvový džem s orechmi a levanduľou (fotorecept)

    Možno vás zaujme a možno aj nie. Má veľmi zaujímavú chuť.

  • Uhorky po kórejsky

    Uhorky po kórejsky

    Možno si niektorí spomínajú na mnou pridaný recept Mrkva po kórejsky. Našla som veľmi podobný recept na uhorky http://www. povarenok. ru/recipes/show/129234/, ktorý som musela vyskúšať a po úspešnej ochutnávke v práci ho sprostredkujem aj pre Vás.

  • Pečenáče z makrely

    Pečenáče z makrely

    Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.

  • Cuketové čatní

    Cuketové čatní

    Čatní alebo chutney. Toto cuketové používam, keď dusím mäso.

  • Sterilizovaná zelená fazuľka

    Sterilizovaná zelená fazuľka

    Fazuľky umyjeme, odrežeme konce a po výške ukladáme do 7-decových pohárov.

  • Uhorkový sirup
  • Gruzínsky šalát

    Gruzínsky šalát

    Nechala som sa inšpirovať tu : http://www. povarenok. ru/recipes/show/113184/, trochu mi nesedeli množstvá surovín, tak som ich upravila tak ako sa mi to javilo podľa mojej chuti. Najviac ma zaujal tým, že sa nemusí sterilizovať.

  • Džem z červenej cibule a zo zázvoru

    Džem z červenej cibule a zo zázvoru

    Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti. Plameň stíšime na polovicu a pražíme ďalej, až kým cibuľa nezačne sama karamelizovať.

  • Nakladaný pečený fenikel

    Nakladaný pečený fenikel

    Najskôr uvaríme nálev z octu, cukru, feniklových semien, ružového korenia a vody. Necháme zovrieť, stíšime a povaríme 15 minút.

  • Horúci kumkvatový džem s likérom

    Horúci kumkvatový džem s likérom

    Rozštvrtené a vykôstkované citrusy zalejeme pomarančovým freshom, necháme zovrieť a varíme na miernom plameni asi 20 minút. Pridáme cukor a varíme ďalších 15 minút.

  • Pikantný paprikový džem

    Pikantný paprikový džem

    Ocot nalejeme aj s vodou do hrnca a necháme variť asi 5 minút. Prisypeme cukor a necháme rozpustiť. Nasypeme rozsekané papriky aj s čili priamo z kuchynského robota.

  • Hruškové čatní s tekvicou

    Hruškové čatní s tekvicou

    Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok. Mám rád, keď k tomu pridáme nový nápad, kúsok niečoho voňavého, nezvyčajného. Hľadajme inšpiráciu aj vo svete....

  • Pečené papriky aj vo fľaši (fotorecept)

    Pečené papriky aj vo fľaši (fotorecept)

    Recepty, ktoré zvyčajne publikujem, pochádzajú z Balkánu, sú jednoduché, chutné, zeleninové, nezaberajú veľa času na prípravu. Podobný recept som už opísala, tentokrát pridávam zazimovanú verziu, kde finálny produkt zasterilizujem a v...

  • Recept bez obrázku

    Marinovaný grilovaný baklažán v oleji a octe

    Obľúbené predjedlo z južného Talianska, vhodné aj ako ľahká večera na chlieb. Možno ste ho jedli na dovolenke v južných štátoch Európy. Tento rok sa mi prvýkrát urodil baklažán mimo skleníka, tak som si povedala,...

  • Ríbezľovo-egrešový sirup

    Ríbezľovo-egrešový sirup

    Nejaké ovocie vždy zamrazím a zo zvyšku spravím sirup, pripravíte z neho výborný, osviežujúci nápoj.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist