Čerešňový džem podľa babky
Postup
-
1
Čerešne umyjeme a očistíme od stopiek. Umyté vložíme do hrnca s cca deci až dve vody. Prikryté povaríme, pričom postupne podlievame vodou.
- 2
Keď vidíme, že sú čerešne mäkké, ale neoddeľujú sa ešte od kôstok tak pridáme cukor a miešame kým sa rozpustí. Prikryjeme a varíme, kým z čerešní nie je iba rozvarená zmes s kôstkami (priebežne miešame ). Chce to trpezlivosť, ktorú babky mali božskú.
- 3
Potom v sitku s väčšími dierkami precedíme (prepasírujeme) naspäť do hrnca bez kôstok. Varíme a miešame, potom pridáme citrónovú šťavu až nám zostane hutný džem, ktorý nalejeme do sterilizovaných pohárov a obrátime zavreté dnom dole. Necháme vychladnúť pod utierkou.
- 4
Z mojej dávky mi vyšli dve malé presnidávkové zaváraniny. Je to prácne, ale veľmi chutné. Ani som nestihla odfotiť hneď sa zjedlo.
Tiež Čerešňový džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za ti tip
..aj to je keď nad tým teraz premýšľam aj lepšie pridať cukor až potom.