prazdny

Rizoto s hlivou ustricovou

Bezmäsité jedlá

Kedysi dávno (1993 ) som jedol u jednej doktorky rizoto z...

prazdny

Višňovo-smotanové rezy

Dezerty

Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme pr. cukor a zašľaháme. Do vyšľaháneho pridáme žltky a...

prazdny

Caponata

Cestoviny

Cestoviny s kozím syrom a baklažánom ochutené vegetou a oreganom vám svojou mediteránskou chuťou prinesú more a...

prazdny

Šťaveľovo-žihľavový prívarok

Bezmäsité jedlá

Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...

prazdny

Zelená špargľa so slovenskou ryžou

Cestoviny

Inšpirácia je rcp. od @katka78: https://varecha. pravda. sk/recepty/risotto-so-zelenou-sparglou-a-hraskom-fotorec/50657-recept. html. Tak som si povedala, že...

prazdny

Pórová polievka

Bezmäsité jedlá

Jar je vhodné obdobie na detox a polievky sú super prostriedok na zbavenie sa toxínov z tela....

prazdny

Sviečková na smotane

Hovädzie mäso

Môj obľúbený recept, ktorý podávam s domácou knedľou. Tento recept je skúšaný pomaly už aj...

prazdny

Moja hubová polievka

Bezmäsité jedlá

Jar v plnom prúde, blíži sa leto a s ním hubová sezóna, a tak treba...

prazdny

Raňajky alebo Shakshuka po slovensky

Hlavné jedlá

Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné...

prazdny

Brokolica so slovenskou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Brokolica so syrovou omáčkou je anglická klasika. Možno, keď sa pridá bryndza, bude aj...

prazdny

Hlivovová polievka z východu

Bezmäsité jedlá

skončil sa víkend a mi sme sa vrátili domou...

prazdny

Držková polievka zo smržov

Bezmäsité jedlá

je obdobie , kedy sa huby SMRŽe derú zo zeme...

prazdny

Morčacie prsia v syrovej omáčke

Hlavné jedlá

Mal som chuť na niečo dobré z kolienkami. Tak som spravil tento recept. No a...

prazdny

Králičie stehná na čierno

Hlavné jedlá

Tento recept som robil ako prvotinu. Našiel som ho na nete, trochu som ho upravil...

prazdny

Jablkové misky

Dezerty

Tento recept som našla v učebnici a zapáčil sa mi. Problémom bolo to, že to...

prazdny

Cviklová nátierka

Bezmäsité jedlá

Rýchla nátierka z cvikly a mascarpone.

prazdny

Vajcová hrudka s pažítkou

Večera

Takúto hrudku robievam na Veľkú noc tradične. Je to jednoduchý a veľmi chutný recept.

prazdny

Špargľa vo fašírke a v šunke

Bravčové mäso

Na sezónu špargle sa vždy veľmi teším. Má osobitú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií...

prazdny

Špargľa na zázvore s bambusovými výhonkami

Bezmäsité jedlá

Půl balíčku šparglu omyjeme, odkrojíme tvrdé konce a vložíme do woku na rozehřátý olej.

prazdny

Zemiakovo-párková polievka

Večera

Ked som jedneho vecera dostal chut na tuto polievku, zistil som, ze mi chyba smotana....

prazdny

Plnené zemiaky

Večera

Zemiaky sú u nás celkom obľúbené. Pripravujeme ich na rôzne spôsoby. Keď sa zadarí vypestovať...

prazdny

Ostro-kyslá polievka

Kuracie mäso

Na dnešný nedeľný obed som miesto vývaru pripravila ostro-kyslú polievku, nie je to originál polievky z...

prazdny

Bolonské placky

Hovädzie mäso

Po príprave bolonskej zmesi na špagety sme sa rozhodli pripraviť plnené placky... je to výborná kombinácia,...

prazdny

Zázvorovo-rebarborové čatní

Bezmäsité jedlá

Sezóna rebarbory práve začína. Rebarobora je úžasná na koláče, kompóty, výborne sa však hodí...

prazdny

Celozrnné „čierne zlato“ so zeleninou a s mozzarellou (HIT)

Bezmäsité jedlá

Dnes vám opäť prinášam recept z antihistamínového súdka. Predstavím vám najzdravší druh ryže a tolerované sorty...

prazdny

Demikát na kyslo

Bezmäsité jedlá

Trošku upravená verzia klasickej polievky. Fotka sa nepodarila, jedlo veľmi.

prazdny

Zemiakový šalát z Veňarca

Bezmäsité jedlá

Odkedy máme tento recept, okrem klasického zemiakového šalátu u nás nechýba ani tento počas Vianoc a...

prazdny

Cuketová polievka s červenou šošovicou

Bezmäsité jedlá

Sýta, zdravá, chuťovo výborná cuketová polievka zahustená zemiakom a červenou šošovicou.

prazdny

Vynikajúce tofu s pórovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Jedlo vhodné pre nemilovníkov mäsa

prazdny

Lečové cestoviny

Cestoviny

Tento recept vznikol úplnou náhodou a chuťovo mi pripomína lečo, tak preto ten názov.