Hokaido polievka s cesnakovými trojuholníkmi fotorecept
Foto: lenka1503
Už sa mi v kuchyni ,,zjesenieva", pretože som dostala krásnu doma vypestovanú hokaido tekvičku. A keď v kuchyni príde na rad tekvica, tak mne to Zobraziť celý popisUž sa mi v kuchyni ,,zjesenieva", pretože som dostala krásnu doma vypestovanú hokaido tekvičku. A keď v kuchyni príde na rad tekvica, tak mne to pripomína obdobie jesene. Keď som bola dieťa tak som tekvicu ani nič z nej nejedla. Ak ovšem nerátam jadierka, ktoré sa mimochodom práve pečú v rúre. :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks hokaido |
|
2 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
štipka |
|
500 ml |
|
Cesnakové trojuholníky: | |
1 bal. |
|
2 PL |
|
3 strúčiky |
|
|
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Tekvicu pokrájame a vydlabeme vnútro. Očistíme a pokrájame na kocky .
-
2
Mrkvu pokrájame na kolieska a cibuľu a cesnak nadrobno. Na oleji alebo na masle speníme cibuľu s cesnakom.
-
3
Pridáme tekvicu a restujeme asi 5 minút. Medzitým si pripravíme vývar. Buď z bujónu alebo riadny polievkový vývar si prichystáme. Potom zalejeme vývarom, prikryjeme a varíme do zmäknutia.
-
4
Keď všetko zmäkne, tak zeleninu z polievky vyberieme a rozmixujeme na hladkú masu a potom ju vrátime naspäť do polievkovej tekutiny.
-
5
Vrátime na platňu a zapneme už len na slabý plameň. Ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Pridáme smotanu na varenie a povaríme ešte 5 minút.
- 6
Cesnakové trojuholníky: Na pracovnej doske si rozprestrieme lístkové cesto. V miske zmiešame maslo s rozlisovanými strúčikmi cesnaku a jemne ho celé natrieme na lístkové cesto a posolíme. Zrolujeme ho a pokrájame na trojuholníky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vrch trojuholníkov potrieme rozľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 15 minút. Dobrú chuť :-)
- 6
hokaido je naozaj skoda supat.
Úplná pravda a povedala by som, že aj roboty menej. Kým takú tekvicu olúpeš tak sa tá bez lúpania stihne aj upiecť.
ďakujem