Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou fotorecept
Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 28. septembra 2018
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 28. septembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
Suroviny
| Pirohy: | |
| 500 g varené |
|
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 300 g |
|
| z 1 citróna |
|
| 80 g |
|
| na vyprážanie |
|
| Gaštany: | |
| 200 g |
|
| 150 g lúpané varené |
|
| 100 ml |
|
| 50 g |
|
| 50 ml |
|
Postup
-
1
Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kruhy, ktoré plníme tvarohom ochuteným postrúhanou citrónovou kôrou a cukrom. Pirohy spojíme a vypražíme na mierne rozpálenom oleji.
-
2
Z cukru pripravíme karamel.
-
3
Karamel zalejeme rumom a smotanou.
-
4
Keď sa karamel v smotane rozvarí, pridáme gaštany a redukujeme na hustú omáčku. Nakoniec zjemníme maslom.








Diskusia k receptu