Tvarohové pirohy
Tvarohové pirohy

Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou fotorecept

Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 28. septembra 2018
Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
80 minút
príprava

Suroviny

Pirohy:
500 g varené
150 g
1 ks
300 g
z 1 citróna
80 g
 na vyprážanie
Gaštany:
200 g
150 g lúpané varené
100 ml
50 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme z neho kruhy, ktoré plníme tvarohom ochuteným postrúhanou citrónovou kôrou a cukrom. Pirohy spojíme a vypražíme na mierne rozpálenom oleji.

    Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z cukru pripravíme karamel.

    Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Karamel zalejeme rumom a smotanou.

    Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa karamel v smotane rozvarí, pridáme gaštany a redukujeme na hustú omáčku. Nakoniec zjemníme maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia