Konfitovaný zubáč
Konfitovaný zubáč

Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré

klimeczek - fotkaklimeczek, 1. októbra 2018
Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré
Foto: klimeczek

Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy - to je moje. Milujem to rovnako ako Zobraziť celý popisPrepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy - to je moje. Milujem to rovnako ako ísť proti pravidlám a zaužívaným zásadám. Kombinovať chute, vône a farby je pre mňa skutočným zážitkom... Inšpirujte sa možno netypickým ale o to zaujímavejším receptom.

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (filety)
200 g nepražené
400 g (prepustené maslo)
1 ks
1 ks
1 l
200 ml (33 %)
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Filety zubáča naporcujeme. Jemne osolíme a okoreníme. Dáme variť zeler v mlieku.

  2. 2

    Ghee spolu s bôbmi kakaa zohrejeme. Filety ponoríme do čokoládového oleja a pomaly konfitujeme.

  3. 3

    Uvarený zeler rozmixujeme na jemné pyré, ktoré zjemníme smotanou a maslom.

  4. 4

    Konfitovaného zubáča podávame so zelerovým pyré. Ozdobíme vňaťou z mladého zeleru a kúskami mandlí.

Diskusia k receptu