Konfitovaný zubáč v čokoládovom masle so zelerovým pyré
Foto: klimeczek
Prepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy - to je moje. Milujem to rovnako ako Zobraziť celý popisPrepájanie chutí a experimentovanie ma neskutočne bavi. Zdolávať a prijímať stále nové a nové výzvy - to je moje. Milujem to rovnako ako ísť proti pravidlám a zaužívaným zásadám. Kombinovať chute, vône a farby je pre mňa skutočným zážitkom... Inšpirujte sa možno netypickým ale o to zaujímavejším receptom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks (filety) |
|
200 g nepražené |
|
400 g (prepustené maslo) |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 l |
|
200 ml (33 %) |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Filety zubáča naporcujeme. Jemne osolíme a okoreníme. Dáme variť zeler v mlieku.
- 2
Ghee spolu s bôbmi kakaa zohrejeme. Filety ponoríme do čokoládového oleja a pomaly konfitujeme.
- 3
Uvarený zeler rozmixujeme na jemné pyré, ktoré zjemníme smotanou a maslom.
- 4
Konfitovaného zubáča podávame so zelerovým pyré. Ozdobíme vňaťou z mladého zeleru a kúskami mandlí.
Tiež zubáč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu