Tekvicový krém s gaštanovým koláčikom
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 26. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tekvicu hokkaido očistíme a zbavíme jadierok. Nakrájame na väčšie kocky a urestujeme nasucho s cukrom tak, aby sa vytvoril karamel. Pridáme nadrobno nakrájanú šalotku a restujeme, kým nie je dozlata opečená. Zalejeme asi 0,5 litra vody (ak máme zeleninový vývar, môžeme použiť ten) a keď je tekvica mäkká, pridáme kokosové mlieko. Dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Polievku nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom.
- 2
Gaštanové koláčiky: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme gaštanové pyré a zľahka premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a spojíme so zmesou. Cesto rozdelíme do formičiek (napríklad muffinových). Pečieme pri 180 °C zhruba 10 minút.
- 3
Lístky šalvie fritujeme v oleji a poukladáme na kuchynskú papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný olej. Polievku podávame pokvapkanú tekvicovým olejom a smotanou. Priložíme gaštanový koláčik a fritovaný šalviový lístok.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu