
Miešaný listový šalát s jablkami a grilovaným kurčaťom
Kuracie rezne narežeme na tenké rezance, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na grilovacej panvici jemne potretej olejom.

Srnčí guláš
Slaninu a ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky, cesnak ošúpeme a prelisujeme, chlieb nastrúhame a párky pokrájame na kolieska...

Pečená divá kačica
Kačicu si očistíme, vypitveme, opálime nad plameňom, následne ju umyjeme a nakoniec usušenú osekáme. Keď je divá...

Bažant na víne
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme. Pridáme pokrájanú cibuľu, zeleninu, cukor a všetky koreniny.

Ostré rybie ražniči
Očistené porcie kapra čiastočne odkostíme, osušíme, prešpikujeme plátkami cesnaku, okoreníme, poprášime čili korením (mletou štipľavou paprikou), nakrájame...

Kurča na plzenský spôsob
Kurča umyjeme, rozporciujeme a usušíme. Zo všetkých strán opražíme na rozohriatej masti.

Sviečková na smotane
Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.

Kuracia rolka s cestovinami a dijonskou omáčkou
Kuracie rezne naklepeme, okoreníme grilovacím korením a soľou.

Anglický rozbíf
Odležanú roštenku umyjeme, čistou utierkou osušíme a odblaníme. Tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme,...

Strážnický divoký hovädzí šíp
Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a striedavo s kolieskami klobásy napichujeme na ihlice.

Azu na tatársky spôsob
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za...

Steak s pikantnou hubovo–zeleninovou omáčkou
Cesnak očistíme a pretlačíme. Dáme ho do 1, 2 l vody a necháme zovrieť. Osolíme, okoreníme a...

Mletý steak s korenistou omáčkou
Polovicu očistenej cibule pokrájame na kocky, druhú polovicu na kolieska. Mleté mäso, na kocky pokrájanú cibuľu, vajcia,...

Rezeň v korenistej omáčke
Šampiňóny alebo namočené huby a šunku nakrájame na rezance, kyslú uhorku nadrobno. Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme.

Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom

Diabolské tajomstvo
Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, mierne naklepeme a nakrájame na rezance.

Bravčový bôčik so šampiňónmi
Nádobu na zapekanie vymastíme. Bôčik nakrájame na kocky a huby na hrubšie rezance.

Banícky bravčový rezeň
Naklepané rezne posolíme, potrieme plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme.

Oheň na jazyku
Mäso pokrájame na kocky, obalíme v škrobovej múčke, soli, glutasole, vajíčku a opražíme na silnom ohni....

Pivný guláš
Mäso si pokrájame na kocky a opražíme ho na rozpálenej masti. Potom ho osolíme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a...

Diabolská zmes
Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké rezance. Na hlbšej panvici zohrejeme tuk a mäso na ňom opražíme.

Kyslá hubová polievka
V hlbokej panvici opražíme plátky oravskej slaniny. Vyberieme a odložíme ich bokom.

Pikantné bravčové rebierko
Z bravčového opracovaného karé odsekneme rebierko. Jemne naklepeme, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji.

Ostrá gulášová polievka
Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu pokrájame na kolieska, cesnak pretlačíme. Ošúpeme zemiaky, ...

Klobásová polievka so zemiakmi a s krúpam
Umyté krúpy uvaríme spolu s nakrájanou mrkvou, zemiakmi a klobásou. Dochutíme soľou a korením.

Držková polievka
Preprané držky, kosti a paprčky zalejeme studenou vodou, pridáme jednu cibuľu, soľ a necháme variť minimálne 2 hodiny....

Poschodový rebarborový zákusok
Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo.

Zapečené údené tofu
Údené tofu nakrájame na rezance a rozložíme v nízkej vrstve na dno zapekacej misy.

Teplý šalát so zeleninou a hríbmi
Na panvici zohrejeme olej. Orestujeme cuketu s baklažánom a nakoniec šampiňóny s kukuričnými klasmi, trochu podusíme.

Španielske jahňacie kotlety
V hlbokej panvici zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriky a opekáme asi 5 minút domäkka Potom do...

Minútkový teľací rezeň
Žĺtok s maslom dobre vymiešame, pridáme k nemu nastrúhaný muškátový kvet, soľ, nasekanú petržlenovú vňať, zomleté mäso,...

Krevety s cestovinami
Cestoviny uvaríme podľa návodu, precedíme ich, osolíme a uschováme v teple.