Jelení perkelt na červenom víne
Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne. prílohu som volila...
Omeleta s voňavou náplňou
Že sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na...
Brokolica so sladkokyslou brokolicou
Dnes som si chcela dať niečo čisto zeleninové. Tekvice som sa nateraz prejedla a zo surového...
Králičie stehná marinované s drienkovicou
Jeden z možných spôsobov prípravy lahodného králičieho, ale aj zajačieho mäsa. Ďakujúc „super“ kamarátovi Tiborovi...
Kuriatkové rizoto
Zdá sa, že leto ešte nekončí... tieto krásne kuriatka som doniesla z lesa... dubáky síce už...
Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...
Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami
Pôvodne s polkou kuracích štvrti som mal iný zámer, ale človek mieni život mení. Zistil...
Bravčové karé na hubách
No ja viem, že vhodnejšia by bola krkovička, ale robila som miesto v mrazničke a...
Bravčové rebierko s ružičkovým kelom
Dnešný obed som pripravila z domáceho rebierka na ružičkovom keli... veľmi chutný obed.
Hokkaidovo-hlivový guláš
Mám peknú zásobu tejto tekvice, tak sa ju učím pripravovať na rôzne spôsoby a hlavne ma...
Dusené kráľovské trúby
V obchode som „zakopol“ o mne neznámy druh húb, ktorý ma zaujal svojim tvarom. Predávali...
Výborný kečup
Tohto roku bolo paradajok neúrekom, a tak by bol hriech ich nevyužiť na zavarenie tohto perfektného...
Palócka polievka podľa Gundela
Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a...
Rezne z krkovičky dusené na cesnaku
Iste mi dáte za pravdu, že je to bežné, ale veľmi chutné jedlo.
Laň na pomarančoch s čučoriedkami
Dostala som darček od horára k narodeninám... jelenie a lanie mäsko... potešila som sa veľmi, lebo...
Husacie stehno na ananáse
Potrebovala som si urobiť v mrazničke miesto pre farmársku zabíjačku... tri obrovské husacie stehná mi tam zaberali...
Hovädzie s vôňou Slovenského raja
V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, ...
Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý
Paprikáš z králika
Opäť sa mi dostal do rúk domáci králik, tak tentoraz som ho spravil takto.
Perkelt z kuracích žalúdkov
Tiež jedlo, ktoré bolo u nás už veľmi, veľmi dávno. Pripomína mi babku, ...
Lahodná smržová praženica s medvedím cesnakom
Uznávam, nie je čas na smrže, ale ja som ich kúpil zároveň s medvedím cesnakom,...
Talianska šošovica so salsicciou
Tento recept pripravoval Emanuele Ridi, keď bol na ceste po Taliansku - v Umbrii - ...
Zemiaky s hubami ako príloha
Poznáte takéto zemiaky? Ja som si po dlhej dobe na ne včera spomenula. Varili sa v...
Kovbojský guláš
Tento recept našla moja mamina pred rokmi ani neviem kde vlastne, no od vtedy čo sme...