
Kabak tatlısı
Kedže je čas tekvíc na pečenie, vám ponúkam jeden velmi jenoduchy a skvelý sladučký desertík, ktorý sa...

Teľacie líčka na červenom víne so zemiakovým pyré
Tento veľmi chutný recept patrí k špecialitám Zdenka Pohlreicha od, ktorého to kopíruje celé Česko-Slovensko...

Hlivová omáčka
Huby mam rada, velmi ich nepoznam, preto si pre istotu nakupujem v obchodoch. Tato...

Hovädzie predné na víne s hubami
Zbadala som u mäsiara krásne hovädzie pliecko, tak som ho kúpila a dumala, čo s...

Novoročný kačací židovský šoulet
Slávili sme s mojim priateľom sviatok Roš ha - šana, hebrejsky ראש השנה, doslova...

Baklažánová nátierka s pečenou paprikou
Lahodná chuťovka vhodná k varenému vínku, či v ľahšej obmene k horúcemu lipovému čajíku. Na...

Dobré kura Šašula Bambula
Mal so vnučku na prázdninách zo škôlky ako to povedala ona. Pýtal som sa čo chce...

Zapekané prekladané zemiaky s dubákmi a Pick klobásou
Ochladilo sa a zachutila osvedčená stará klasika, ktorú som včera inovovala v kombinácii úžasných dubákov...

Zajac na smotane s haluškami
Cibuľku a cesnak si očistíme, pokrájame a do zlatista upečieme na oleji. Na usmaženú cibuľku...

Pečená kačica s inou plnkou
Čakal som rodinu na oslavu tak som robil kačicu s plnkou nech je toho viac veď povedzme...

Červená kapusta s cviklou ku kačici
Robil som kačicu a čakal som rodinnú návštevu tak sa mi videla jedna kačka malo pre viac...

Krúpoto s hokkaido a hráškom
Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, ...

Pečená krkovička na cesnaku s cesnakovou omáčkou
Kto miluje sladko-slanú chuť a čína je mu blízka, alebo len chce vyskúšať niečo nové tak tu je receptík čo som dnes skúšala a vyšiel na 1...

Kuracie mäso po čínsky s kešu orieškami a ustricovou omáčkou
Čínske reštaurácie a ázijské bistrá vôbec sú plné typickej vôňe, ktorá ma vždy núti prinajmenšom spomaliť...

Jelení perkelt na červenom víne
Na sviatočný deň som uvarila výborný jelení perkelt na mojom domácom červenom víne. prílohu som volila...

Omeleta s voňavou náplňou
Že sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na...

Brokolica so sladkokyslou brokolicou
Dnes som si chcela dať niečo čisto zeleninové. Tekvice som sa nateraz prejedla a zo surového...

Králičie stehná marinované s drienkovicou
Jeden z možných spôsobov prípravy lahodného králičieho, ale aj zajačieho mäsa. Ďakujúc „super“ kamarátovi Tiborovi...

Kuriatkové rizoto
Zdá sa, že leto ešte nekončí... tieto krásne kuriatka som doniesla z lesa... dubáky síce už...

Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami
Pôvodne s polkou kuracích štvrti som mal iný zámer, ale človek mieni život mení. Zistil...

Bravčové karé na hubách
No ja viem, že vhodnejšia by bola krkovička, ale robila som miesto v mrazničke a...

Bravčové rebierko s ružičkovým kelom
Dnešný obed som pripravila z domáceho rebierka na ružičkovom keli... veľmi chutný obed.

Hokkaidovo-hlivový guláš
Mám peknú zásobu tejto tekvice, tak sa ju učím pripravovať na rôzne spôsoby a hlavne ma...

Dusené kráľovské trúby
V obchode som „zakopol“ o mne neznámy druh húb, ktorý ma zaujal svojim tvarom. Predávali...

Výborný kečup
Tohto roku bolo paradajok neúrekom, a tak by bol hriech ich nevyužiť na zavarenie tohto perfektného...

Palócka polievka podľa Gundela
Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a...

Rezne z krkovičky dusené na cesnaku
Iste mi dáte za pravdu, že je to bežné, ale veľmi chutné jedlo.