Znojemská krkovička fotorecept

ersie - fotkaersie, 3. decembra 2014
Znojemská krkovička (fotorecept)
Foto: ersie

Tento recept som našla v jednej kuchárskej knihe a rada by som sa oň podelila. Ja túto krkovičku robím už niekoľko rokov ako nedeľný Zobraziť celý popisTento recept som našla v jednej kuchárskej knihe a rada by som sa oň podelila. Ja túto krkovičku robím už niekoľko rokov ako nedeľný obed a v tejto podobe ho zjedia i moje dcérky, ktoré nemajú rady prerastené mäsko.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 ks
4 ks
4 dcl
2 dcl
2 PL




Postup

  1. 1

    Umyté mäso nakrájame na plátky a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.

    Znojemská krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozohriatom oleji opečieme z obivoch strán cca 8 minút. Potom vyberieme z panvice a udržujeme v teple.

    Znojemská krkovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistenú cibuľu nakrájame na plátky a 2 uhorky nastúhame na hrubšom struhadle.

    Znojemská krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo výpeku osmažíme cibuľu, pridáme nastrúhanú uhorku a chvíľu dusíme.

    Znojemská krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom zaprášíme múkou, chvíľku pražíme, zalejeme vývarom a varíme cca 10 minút. Prilejeme smotanu, nakrájaný kopor a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Povaríme niekoľko minút a podávame s opečnými zemiačikmi. Dobrú chuť.

    Znojemská krkovička (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

priroda
To staci 8 minut opiect a maso je hotove? Ja dusim a dusim...
rea1
páči sa mi to, určite vyskúšam v dohľadnej dobe. aj keď môj syn s prerasteným ani iným mäsom problémy nemá, skôr s množstvom. lebo čím viac, tým lepšie. :-))) mám rada tepelne upravené kyslé uhorky, strkám ich do španielskych vtáčkov, do rôznych rolád aj kadejakých druhov fašírok či sekaných, takže sa na omáčku z tvojho receptu už celkom teším. ak ma skutočne osloví, budem ju robiť aj k iným mäsám. ďakujem za inšpiráciu. :-)) jana
tatranocka
@rea1 syn (kulturista) asi viac ocení,keď to bude bez smotany.Mäso udusím na paprikovo-cibuľovom základe a nastrúhané uhorky dám len na konci prevrieť v šťave.Robím tak z hovädzej kližky alebo dusené plátky z hovädzieho mäsa.
1x viera1
rea1
@tatrano čka, ďalší dobrý nápad, ďakujem. môj najmladší syn (27) robí okrem kulturistiky ešte ďalšie podivné športy a ja tvrdím, že má duté nohy. musí mať, lebo toľko jedla, koľko on sprace, sa do človeka ináč zmestiť nemôže. :-))
1x viera1
jankaviz
Super receptík, roky ho robievam a deti pri ňom vždy od radosti šalejú :)
Robím ho bez smotany a podávam s tarhoňou, ktorej sa moje deti nevedia niky dojesť :D
m513
Výborný nápad lebo zajtra ho hned spravím.
1x m513




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia