Raz som to jedla v jednej reštaurácii a vyskúšala som to aj doma. Je to jednoduchá a chutná polievka. Prajem Vám dobrú chuť!
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250-300 gr (alebo v konzerve) |
|
2-3 ks |
|
1-2 ks |
|
2 PL (alebo maslo) |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
100 ml |
|
1 l |
|
|
|
|
|
nakrájaná |
|
|
Postup
-
1
Umyté čerstvé šampióny nakrájame na plátky, konzervu scedíme. Koreňovú zeleninu tiež očistíme a nakrájame na kolieska. Do hrnca dáme kus masla alebo olej, pridáme šampióny a kor. zeleninu a dusíme pod parou na miernom ohni za občasného miešania cca 15-20 minút.
-
2
Medzi tým pripravíme cesto na haluštičky. Vajíčko rozmiešame v miske a pridáme hrubú múku toľko aby nám vznikla hmota nie veľmi hustá a ani nie moc tekutá, do cesta môžeme dať troška nasekanej petržlenovej vňate.
-
3
Dusenú zeleninu a šampióny zalejeme vodou a pridáme biele korenie, papriku, bujón a posolíme. Necháme to variť 10 minúť na miernom ohni.
-
4
Pripravíme zápražku: do väčšieho pohára alebo nádoby vlejeme smotanu, mlieko a pridáme múku do hladka vyšľaháme a nalejeme do polievky.
-
5
Keď sa polievka začne vrieť prisypeme halušky a necháme vrieť na miernom ohni 5 minút a nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Diskusia k receptu