Domáce bravčové pliecko na ananáse fotorecept
Foto: izabella929
Na sviatočný obed niečo sviatočné a Vianočné...bravčové pliecko na ananáse..veľmi chutné..ananás a mäso sa spolu veľmi dobre navzájom dopĺňajú a kamarátia...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové pliecko som umyla, osušila a pokrájala na plátky...
-
2
na panvicu som dala pol lyžice bravčovej masti a keď bola horúca, opiekla som na nej všetky plátky mäsa...opečené som vyložila na tanier...
-
3
do hlbšej panvice som dala výpek a pridala som k nemu pol lyžice masti...pokrájala cibuľu a cesnak a opiekla som na masti..pridala som opečené mäso a podliala vínom..
-
4
mäso som osolila, okorenila...
-
5
a pridala som 2 PL. domáci kečup...ešte som pridala zbytok vína a podľa potreby počas pomalého dusenia som už podlievala iba horúcou vodou...pod pokrievkou sa mäso pomaly dusilo 80 min..
-
6
pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si ananás...ošúpala som ho..
-
7
pokrájala som ho na kolieska a tvrdý stred som vyrezala...2 kolieska som pokrájala na malé trojuholníčky, ktoré pridám k mäsu na konci prípravy..
-
8
do hrnca som dala variť zemiaky v šupke...keď boli uvarené, vybrala som ich z vody a pokrájala na kolieska...zemiaky som opiekla na masti do chrumkava..
-
9
do hotového úplne mäkučkého mäsa som pridala pokrájaný ananás a už iba chvíľku som ho nechala prejsť varom...
-
10
hotové jedlo som uložila na taniere, pridala som kolieska opečených zemiakov a ananásu..ozdobila...a prajem vám dobrú chuť...
Diskusia k receptu