Foto: palokuchki
Dalsi recept z mojej zbierky dusenej hovadziny. Mozno posluzi aj druhym ako navod ze aj z menej kvalitneho masa sa da urobit chutny obed.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Hovadzia slabina. Neviem aka sa da kupit v obchodoch na Slovensku. Ja som zacala s takymto kuskom slabiny.
-
2
Z masa som obrezala a vyrezala slachy a mastne kusky.
-
3
Plnku som si spravila klasicku s rozkom, mliekom, pecienkou, posekanou petrzlenovou vnatkou, cerstvym majoranom, vajickom, solou a korenim. Chcela som aby prevladala cesnakova chut, tak som pridala styri struciky cesnaku.
-
4
Plat masa som posolila a okorenila. Na plat masa som potom rozotrela pripravenu plnku.
-
5
Maso som zrolovala a zviazala spagatom.
-
6
Roladu som opiekla zo vsetkych stran na rozohriatej masti.
-
7
Opecenu roladu som odlozila na tanier. Vo vypeku som poprazila cibulu. Ked bola cibula makka poliala som ju worcesterskou omackou. Pouzila som dve mensie cibule pokrajane na vacsie mesiaciky.
-
8
Opecenu roladu som vlozila naspat do hrnca. Poliala som ju cervenym vinom a pridala som polievkovu lyzicu husteho paradajkoveho pretlaku. Pretlak som rozmiesala s vinom a doliala som este 100ml vody.
-
9
Hrniec som prikryla pokrievkou a maso som dala dusit do vyhriatej rury 160C na 2,5 hodiny. Ked bolo maso makke vybrala som ho a omacku som rozmixovala ponornym mixerom. Omacku som este dochutila solou, korenim a pridala som posekanu petrzlenovu vnatku.
-
10
Roladu som podavala s ryzou, ale urcite bude chutna aj so zemiakovou kasou alebo s cestovinami.
veľmi chválim!!!
*****
môžem len potvrdiť, že ide o veľmi chutné mäsíčko, ktoré si na SVK väčšinou ponechávajú mäsiari len pre seba, lebo je to neskutočná delikatessa a patrí medzi lacnejšie časti hovädzieho mäska.
neviem ako je to u vás, ale asi nie je problém sa k takému mäsíčku dostať.
mám tu tiež rolásu z hovädzej slabinky:
varecha.pravda.sk/recepty/rolada-z-hovadzieho-pupku-na-du...
Tvoja vsestrannost popri casto umornej farmarskej praci je obdivuhodna v preciznosti ako recepty podavas. pozdravujem ta.
Slabina je myslím na toto jedlo ideálna, ale sama nemám skúsenosť (zatiaľ). Pamätám si Ano šefe, keď bol Z. Polreich U Stepana a rozplýval sa nad jedlom z pupka a myslím že to bolo niečo podobne - teda ja si to tak predstavujem ;-)