Poľovnícky srnčí perkelt fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 28. decembra 2014

Nedeľný odbed zo srnčieho pliecka..s červeným vínom a borievkami...veľmi chutný..

4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
1 ks
1 strúčik
1 dl domáce
2 PL domáce sterilizované
2 PL
podľa chuti
štipka
štipka mletá
na špic noža drvené
1 ČL
1 PL z mangalice
Príloha:
 varené




Postup

  1. 1

    Zo srnčieho mäsa som robila na štedrý deň rezne...tie časti, z ktorých sa nepodarilo urobiť rezne, som pokrájala na malé kocky...mäso bolo pred spracovaním naložené v náleve 24.hod.

    Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na hlbšiu panvicu som dala 1 lyžicu masti, pokrájala som do nej cibuľu aj 1 strúčik cesnaku..opiekla som všetko na masti do svetlohneda..

    Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vybrala som mäso z nálevu a dala som ho na cibuľkový základ...

    Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    mäso som miešala a dusila, pokiaľ sa celkom všetka tekutina neodparila...zostala na panvici iba masť a mäso...

    Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridala som 2 lyžice slivkového lekváru a potiaľ som mäso miešala,pokiaľ sa lekvár úplne vstrebal..

    Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    teraz som mäso osolila, okorenila, pridala som borievky a červenú mletú papriku..

    Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    všetko som pomiešala a podliala vínom...víno som pridávala v malých dávkach a dusila som pod pokrievkou na slabom plameni..

    Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    keď bolo mäso skoro mäkké, pridala som k nemu 2 PL. leča...pomiešala a nechala prejsť varom..

    Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pokiaľ sa mäso dusilo, ošúpala som zemiaky a uvarila...scedila...hotové mäso som odložila zo sporáka...

    Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na taniere som uložila varené zemiaky, pridala som perkelt a ozdobila...mojim hosťom veľmi chutilo...prajem vám dobrú chuť..

    Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    pre moju milú návštevu som pripravila malé pohostenie..

    Poľovnícky srnčí perkelt (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

mariamka
nemam ja stastie na tu divinu, a tak rada by som ochutnala, pripravila, trebars aj taketo nieco, iste chutne, @Izabelka a na stedry den boli naozaj rezne?
frezia
Tak to by som si dala. Musim zohnat mäso a spravim tento vyborny perkelt.
izabella929
@mariamka..veru sme mali rezne zo srnčieho mäsa a aké bolo vzácne...ešte som ich nikdy z tohto mäsa nerobila...troška som ich odblanila,,,boli v náleve, no a niečo veľmi chutné...a hlavne boli úplne diétne bez sadla a šťavnaté...)@frezia...ak sa ti podarí zohnať divinu, budeš prekvapená vynikajúcou chuťou..@terinka55...no jedlo sa všetkým páčilo.-)@Methi...si milá...) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
k599
@izabella je skutočnou značkou kvality tu na vareche. Veľmi pekné, Izabelka.
Prajem Ti v novom roku veľa zdravia, šťastia, a nám prajem, aby si nás obšťastnila ešte veľa takýmito skvelými receptami!
kukulienka71
Izka, obrázok z bodu 9 vyzerá úplne fantasticky, mňam! Len bod tri ma trocha zmiatol: mäso si po vybratí z nálevu umyla?
izabella929
@kukulienka71...nie , zle som sa vyjadrila...mäso z nálevu išlo priamo na cibuľku..mala som napísať mokré...pretože som ho miešala , kým sa mäso úplne nezbavilo tekutiny a zostalo len na masti...musím to dodatočne opraviť...ďakujem za komentár...)
afataga
vyborne si navarila, ako vzdy, mne sa do diviny hodi aj sipkovy dzem alebo brusnice
marie5
Veľmi zaujímavý receptík, len by som sa opovážila Ťa milá izabella929 poprosiť aj o recept na nálev a tieý na dodatok, ako dlho má mäso pobudnúť v náleve, vopred ďakujem za informáciu
izabella929
@afataga..tento rok sa mi brusnice nepodarilo zohnať..a šípkový džem nemám rada, tak ho ani nezaváram...@marie5...m ám dojem, že som sem už recept na nálev napísala pri inom recepte..ale nemám s tým problém opäť napísať...dám toľko vody a primerane ocot, aby mäso bolo úplne ponorené..pridám asi 6 bobkových listov, celé čierne korenie,nové korenie,borievky...zvyknem mäso s nálevom dať do chladničky najmenej na 24.hod. no pokiaľ mám viac času, tak ho tam nechávam 3 dni...lepšie sa vpije nálev a mäsko nepotrebuje takú dlhú tepelnú úpravu..je šťavnaté..tento rok som vyskúšala divinu vyprážať a veru to bola fantastická chuť...@elysa...pote šila si ma.-) ďakujem vám všetkým veľmi pekne za milé komentáre...)Prajem Vám všetkým do nového roka veľa krásneho šťastia...) / keď bude šťastie, bude i zdravie a láska...
eviana
@izabella929 , mňaaaaam, famózne si navarila, zavoňalo až ku mne a že chutilo výborne vôbec nepochybujem... veľmi chválim :)
cesminaz
Este som nikdy nejedla srncie maso,ale tvoj perkelt je urcite vyborny @izabelka :-) veru by som ochutnala ;-P
izabella929
@eviana... @cesminaz... ďakujem vám obom za milé komentáre.-) Prajem Vám nádherného a veselého Silvestra a do nového roka veľa dobrého zdravia, šťastia, lásku a spokojnosť...) nech Vám to krásne a chutne varí.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia