Foto: izabella929
Nedeľný odbed zo srnčieho pliecka..s červeným vínom a borievkami...veľmi chutný..
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 dl domáce |
|
2 PL domáce sterilizované |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka mletá |
|
na špic noža drvené |
|
1 ČL |
|
1 PL z mangalice |
|
Príloha: | |
varené |
|
Postup
-
1
Zo srnčieho mäsa som robila na štedrý deň rezne...tie časti, z ktorých sa nepodarilo urobiť rezne, som pokrájala na malé kocky...mäso bolo pred spracovaním naložené v náleve 24.hod.
-
2
na hlbšiu panvicu som dala 1 lyžicu masti, pokrájala som do nej cibuľu aj 1 strúčik cesnaku..opiekla som všetko na masti do svetlohneda..
-
3
vybrala som mäso z nálevu a dala som ho na cibuľkový základ...
-
4
mäso som miešala a dusila, pokiaľ sa celkom všetka tekutina neodparila...zostala na panvici iba masť a mäso...
-
5
pridala som 2 lyžice slivkového lekváru a potiaľ som mäso miešala,pokiaľ sa lekvár úplne vstrebal..
-
6
teraz som mäso osolila, okorenila, pridala som borievky a červenú mletú papriku..
-
7
všetko som pomiešala a podliala vínom...víno som pridávala v malých dávkach a dusila som pod pokrievkou na slabom plameni..
-
8
keď bolo mäso skoro mäkké, pridala som k nemu 2 PL. leča...pomiešala a nechala prejsť varom..
-
9
pokiaľ sa mäso dusilo, ošúpala som zemiaky a uvarila...scedila...hotové mäso som odložila zo sporáka...
-
10
na taniere som uložila varené zemiaky, pridala som perkelt a ozdobila...mojim hosťom veľmi chutilo...prajem vám dobrú chuť..
-
11
pre moju milú návštevu som pripravila malé pohostenie..
Prajem Ti v novom roku veľa zdravia, šťastia, a nám prajem, aby si nás obšťastnila ešte veľa takýmito skvelými receptami!