Obed z krkovičky fotorecept

finczi - fotkafinczi, 19. novembra 2014
Obed z krkovičky (fotorecept)
Foto: finczi

Bravčové mäso kupujem zriedka a možno práve preto som dnes dostala veľkú chuť na obed z krkovičky. Podarilo sa mi kúpiť pekný kúsok aj s kosťou, ktorú som si po oddelení zamrazila, bude do nejakej polievky. Možno aj Vám narobím chúťky...

2-4
porcie
20 minút
príprava
30+60 minút
na 200-220 °C

Suroviny

4 plátky
1 ks veľká
1 ks veľký
1/4 ks
5-6 ks väčšia
 lístky
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si 4 plátky umytej krkovičky, ktoré som posolila, okorenila a uložila na tanier. Potom som si pokrájala zeleninu na kolieska, zeler na kocky, cibuľu na hrubšie kolieska. Zeleninu treba mierne posoliť. Cibuľu som nesolila.

    Obed z krkovičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Obrázky z nakrájanej zeleniny a cibule netreba, že...? Pripravila som si pekáčik, dno som vymastila 1 PL masti, nakládla som vrstvu cibule, dala som pláty mäsa, na mäso som dala vrstvu zeleniny so zvyškom cibule, ktorá mi nevošla na dno. Na povrch som dala kúsky z 2. PL masti a lístky rozmarínu. S ním som zaobchádzala opatrne, lebo som ho použila dnes prvý krát.

    Obed z krkovičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podliala som asi 1,2 dcl vody, prikryla som pekáčik alobalom a vložila som ho do vyhriatej rúry na spodnú koľajničku na asi 220 stupňov /preto asi, lebo mám plynovú rúru, stupeň 5 na meradle v okienku/. Dusila som pol hodiny, potom som alobal odkryla, všetko som poliala šťavou z výpeku a vložila som späť na ďalšiu /zhruba/ hodinu. Počas pečenia som poliatie výpekom 2x zopakovala.

    Obed z krkovičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávala som s tarhoňou.Vy sa sami rozhodnete pre prílohu, aká Vám vyhovuje. Vôňa bola dráždivá pre vôňu zeleniny, šťava bola veľmi chutná. Myslím, že si pochutnáte, ja som si dala dupľu. Spríjemnila som si deň dovolenky, prajem dobrú chuť!

    Obed z krkovičky (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Dusené, Pečené

Diskusia k receptu

kukulienka71
Dobre si navarila, @finczi , tiež sme dnes mali krkovičku, ale dusenú v horčicovej omáčke, s makarónami. Zelenina mäso výborne ochutí, nečudujem sa tvojej dupli:-)
elena
Krkovičku ľúbime, ale tiež ju mávame málo - pekný recept ( až na to OPEPRILA - okorenila). Asi sa inšpirujem.
viera1
Robievam pomerne často.Lepší výsledok dosiahneš,keď plátky mäsa pred vložením do pekáča opečieš na prudkom ohni,aby sa mäso zatiahlo a ostalo šťavnaté (výpekom potom poleješ mäso v pekáči).
finczi
Ďakujem za reakcie aj za radu @viera1. Keďže som použila peper, automaticky poviem opeprím, ale poučila som sa @elena... na chuti to dúfam neuberie :) Nech Vám chutí!