Foto: lencsejani
Jelenie mäso patrí k mojim obľúbeným jedlám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg |
|
2 ks menšia |
|
1 ks |
|
1 ks väčšie strúčiky |
|
4 ks hnedé |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL |
|
špička ČL mletý |
|
1/4 ČL |
|
2 ČL |
|
2 dl |
|
150 g |
|
2 dl |
|
60 g údená |
|
1 lístok |
|
1/4 ČL sušený drvený |
|
1/4 ČL sušený |
|
Postup
-
1
Jelenie plátky zo stehna umyjeme.
-
2
Mäso nakrájame na cca 1cm kocky, očistenú mrkvu na 0,5 cm kocky, očistené šampiňóny na 1 cm plátky a slaninku na drobné kocky. Takisto na drobno aj cibuľu a cesnak.
-
3
údenú slaninu spolu s cibuľou dáme na rozpálenú bravčovú masť a smažíme do sklovita.
-
4
pridáme mrkvu a smažíme cca 5 minút
-
5
pridáme mäso a cesnak,
-
6
koreniny, soľ a dusíme vo vlastnej šťave asi 15 minút. Zalejeme vodou a necháme prevrieť.
-
7
Prilejeme červené víno (ja som dal ZINFANDEL) ,ale môžete aj napr: RULANDSKE MODRE ,pri varení si pekne popíjame :-)
-
8
Prikryté dusíme 1 hodinu. Nakoniec pridáme šampiňóny, varime ešte 15 minút.
-
9
A máme. Ja som ako prílohu vybral knedľu. Podáva sa aj s maslovými haluškami.
@zinnajdha , teším sa,že si to spravila ;-) . Dobre,veru to nie je guláš.
Chlapi určite aj nabuduce rád pôjdu drevo rúbať. :-)
spracované zatial.