Plnená butternut tekvica fotorecept

sedmoskaredka - fotkasedmoskaredka, 18. novembra 2014

Jeseň je čas tekvíc. Mnohí zvykneme variť s Hokkaido tekvicou, avšak Butternut tekvica má takú lahodnú chuť, že ju určite treba vyskúšať.

5
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
400 g (bravčové i hovädzie)
1 ks
1 strúčik
50 g strúhaný
400 g (v šťave, nakrájané)




Postup

  1. 1

    Pripravíme tekvicu. Prekrojíme ju pozdĺžne na polovicu a zbavíme jadierok. Potom vydlabeme dužinu, ktorú pokrájame nadrobno ai odložíme nabok.

    Plnená butternut tekvica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mleté mäso a osmažíme, pokým mäso nie je hnedé. Potom pridáme nakrájanú dužinu z tekvice, podusíme, osolíme, okoreníme a dochutíme petržlenovou vňaťou.

    Plnená butternut tekvica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rajčiny rozmixujeme a prilejeme k mäsu. Krátko necháme prejsť varom a zmesou plníme tekvicové polovičky. Vrch posypeme syrom. Pečieme v horúcej trúbe pokým nie je tekvica mäkká, čo je u mňa pri cca 220°C asi po 45minútach, záleží však na pečiacej schopnosti rúry samotnej. Krájame na plátky a servírujeme s varenými zemiakmi.

    Plnená butternut tekvica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Viac obrázkov k receptu na www.sedmoskaredka.blogspot.de

Diskusia k receptu

mijaita
@sedmoskaredka v surovinach ti chybi maso. Recept je sice bezny, ale vyborny. A tahle dyne nejlepsi ze vsech. Souhlasim!
zolik
Tuto tekvicu mam akurat doma (darcek od suseda). Vyskusam. Vdaka.
jarunka
Mam rada tuto tekvicu, minule som ju udusila na cibulke ako prilohu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia