Teľacia sviečková s ružičkovým kelom fotorecept
Foto: izabella929
Na sviatočný obed som pripravila teľaciu sviečkovú, ktorú som pošas dusenia podliala červeným vínom a dusila s ružičkovým kelom..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľacie mäso som umyla, osušila... na panvicu som dala roztopiť pol lyžice bravčovej masti z mangalice a keď bola masť horúca, vložila som mäsko...opiekla som ho zo všetkých strán..
-
2
do rajnice som vyliala výpek, pridala som ešte pol lyžice masti a keď sa roztopila, pokrájala som do nej cibuľu a cesnak na väčšie kusy...k opečenej cibuli som pridala červenú mletú papriku a všetko som podliala vínom...do takto pripraveného základu som vložila mäso...mäso som nekrájala , vložila som ho v celosti..
-
3
teraz som ho osolila,okorenila,pridala som celú rascu...zakryla pokrievkou a pomaly dusila ..
-
4
a pridala som ružičkový kel...všetko som spolu dusila až do mäkka.. hotové mäsko som vybrala zo šťavy, pokrájala som ho na plátky.. takto dusené mäsko je šťavnaté...
-
5
z mrazničky som vybrala knedlík, prihriala som ho a uložila hotové jedlo na taniere...prejem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu