Mexická pestrofarebná zapekaná ryža

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 13. decembra 2014

K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná. Znalci mexickej kuchyne teraz iste zbystria pozornosť, budem rada, ak ohodnotia tento recept:-)

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
1 ks
2 strúčiky väčšie
3 PL
1/2 ČL
1/4 ČL
1/2 PL
7 ks
400 g
300 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prvú si uvaríme ryžu v osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať, musí byť čo najviac zbavená tekutiny. Na horúcom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme cesnak a za chvíľu na kocky pokrájanú kalifornskú papriku s pokrájanými čilli papričkami. Popražíme, podusíme, zalejeme drvenými paradajkami. Osolíme a okoreníme. Nezakryté dusíme do zmäknutia papriky. Celá omáčka má zhustnúť. Primiešame scedenú kukuricu a ryžu.

    Mexická pestrofarebná zapekaná ryža - obrázok 1
  2. 2

    Navrch rozmrvíme drobivý čerstvý syr a vložíme do rozhorúčenej rúry na 200°C na 15-20 minút, kým sa syr roztopí. Hotové jedlo bohato posypeme posekaným čerstvým koriandrom a/alebo petržlenovou vňaťou. Môže sa podávať ako samostatné jedlo

    Mexická pestrofarebná zapekaná ryža - obrázok 2
  3. 3

    alebo ako prílohu k pečenému mäsu

    Mexická pestrofarebná zapekaná ryža - obrázok 3

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
To se budu mít :-) Jestli je to echt mexické netuším, od severu k jihu jsem to v Mexiku nepotkala, už bych to jedla, nejsou v tom totiz fazole! I kdyz v Mexiku by k tomu kecli prinejmenším fazolové pyré a nějakou tu smrdutou placku zapařenou. Krásný recept ode tebe.
Niečo takéto som jedla v Chorvátsku, bola tam ešte zakomponovaná moja obľúbená ryba a bolo to úžasné. Skúsim to podľa teba:-)

Pridaj komentár k receptu: