K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná. Znalci mexickej kuchyne teraz iste zbystria pozornosť, budem rada, ak ohodnotia tento recept:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky väčšie |
|
3 PL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1/2 PL |
|
7 ks |
|
400 g |
|
300 g |
|
|
|
100 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Prvú si uvaríme ryžu v osolenej vode, scedíme a necháme dobre odkvapkať, musí byť čo najviac zbavená tekutiny. Na horúcom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme cesnak a za chvíľu na kocky pokrájanú kalifornskú papriku s pokrájanými čilli papričkami. Popražíme, podusíme, zalejeme drvenými paradajkami. Osolíme a okoreníme. Nezakryté dusíme do zmäknutia papriky. Celá omáčka má zhustnúť. Primiešame scedenú kukuricu a ryžu.
-
2
Navrch rozmrvíme drobivý čerstvý syr a vložíme do rozhorúčenej rúry na 200°C na 15-20 minút, kým sa syr roztopí. Hotové jedlo bohato posypeme posekaným čerstvým koriandrom a/alebo petržlenovou vňaťou. Môže sa podávať ako samostatné jedlo
-
3
alebo ako prílohu k pečenému mäsu
Diskusia k receptu