Kuracie srdiečka na smotane s estragónom fotorecept
Foto: pusta
Máme radi vnútornosti, pripravila som kuracie srdiečka na smotane s estragónom a podávala som ich s tarhoňou.
porcie
príprava
na 80-90 °C
Postup
-
1
Kuracie srdiečka som umyla, nechala odkvapkať z vody,...
-
2
...rozkrojila som ich na polovicu, odstránila prípadné krvné zrazeniny, znovu umyla,...
-
3
...a boli pripravené na varenie.
-
4
V hrnci na rozpustenej domácej bravčovej masti som orestovala cibuľu,...
-
5
...podliala som ju malým množstvom horúcej vody, opakovane som ju vydusila až na tuk, podobne ako pri príprave perkeltu, cibuľa sa týmto spôsobom prípravy rozpadne, ochutí a zahustí šťavu. Tento postup som opakovala celkom 3x.
-
6
Pridala som čerstvo mleté čierne korenie a cesnak pokrájaný na plátky, krátko som ho orestovala, kým sa pekne rozvoňal,...
-
7
...pridala som kuracie srdiečka, restovala som ich za stáleho miešania na prudkom plameni,...
-
8
...kým sa zatiahli do biela, pridala som estragón, premiešala,...
-
9
...priliala som domáci kurací vývar, priviedla do varu, dusila som prikryté pokrievkou...
-
10
...na strednom plameni do mäkka - u mňa 60 minút.
-
11
Priliala som sladkú smotanu,...
-
12
...premiešala, nechala len krátko prevrieť, odstavila som z plameňa, po chvíli som osolila a dochutila citrónovou šťavou.
-
13
Podávala som horúce s dusenou tarhoňou, posypala som ešte pažítkou.
-
14
Ide veľmi príjemné jedlo, jemnej kyslej chuti, ktorú zvýrazní estragón, dobre chutí s dusenou ryžou, s rôznymi cestovinami alebo s kysnutou knedľou.
to ma teší, že pre teba sú moje kuracie srdiečka prudko jedlé :-)))
dakujem za uznanie.
teší ma, že postupne skúšaš moje recepty a aj tento môj receptík sa ti ráta :-)))
dakujem za vyskúšanie, uloženie do kk a pochvalu tejto dobroty.
Prajem ti krásny celý víkend :-)
pravdu máš, srdiečka sú trošku hutné, ale veľmi chutné :-)))
preto sa trošku dlhšie varia.
veľmi pekne si to povedala a vystihla.
dakujem ti.