Hovädzie na znojemský spôsob fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 25. decembra 2014
Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept)
Foto: babkamt

Dávno sme nemali toto jedlo. Teraz som to napravila. Je to moja verzia, tak nech vás to nemýli.

Suroviny

500 g
1 čl
50 g
1 ks
1 ks
60 g
2 čl
2 ks
hrsť
1 čl




Postup

  1. 1

    Údenú slaninu som nakrájala na maličké kocky. Dala som ju spolu s masťou do hrnca. Na horúcej masti som opiekla mäso natreté horčicou, aby sa mi zatiahlo .Mäso som vybrala a do hrnca som vložila cibuľu. Orestovala som ju. Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som mletú červenú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Mäso som vrátila do hrnca. Podliala som ho horúcim mäsovým vývarom. Dala som asi 2 decilitre. Tlakový hrniec som zatvorila a mäso som dusila 25 - 30 minút.

    Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým som si očistila jednu mrkvu a zeler. Nastrúhala som zeleninu.

    Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do mäsa som ju dala variť ešte na 10 minút spolu s hrsťou hrášku a 2 nakrájanými malými uhorkami. Šťavu som zahustila s 1 čl hladkej múky rozmiešanej v troške vody. Všetko spolu som ešte varila ďalších 10 minút.

    Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso som podávala s ryžou.

    Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V recepte sa dáva aj do Znojemského gulášu miešaná zelenina.

    Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Aj v tomto starom recepte sa pridáva miešaná zelenina.

    Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Recepty sú z jednej mojich prvých kuchárskych kníh. Nie vždy sa striktne držím receptu, upravujem si ho podľa nálady a podľa toho, čo mám doma. Napriek tomu, že som si recept upravovala, jedlo bolo chutné.

    Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Táto kniha bola vydaná v roku 1975.

    Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

bembo
Tiež to robím len so slaninou a kyslými uhorkami,ale keďže aj ja si upravujem recepty a experimentujem,nemusí to byť zlé.No to by som už musel nazvať Znojmo tunning,alebo Znojmo plus.A keďže si mi na sadila chrobáka do hlavy tak to vyskúšam na tvoj spôsob.
pusta1
Milá@babkamt , mne sa toto Hovädzie na znojemský spôsob veľmi páči, určite by mi chutilo :-)))
nechápem, čo tu špiritizujú úplne zbytočne :-)
napokon nenazvala si to vôbec ako "znojemská pečienka" D
je to tvoj recept, a fajka zhasla!
zaslúžených ***** ti dávam za tvoj skvelý recept, obohatený vlastnoručne vypestovanou zeleninkou.
mijaita
@babkamt mam rada, ani nemam nic proti receptu. Jen mi neda se zeptat (ale pouze @babkamt !) - znojemsky zpusob se jidlo jmenuje podle toho, ze jsou v tom kysele okurky? Nebo je to opravdu nejaky recept z te oblasti, jiny nez znama "znojemska" ? S usmevem si predstavuju, ze máme bramborovy salat znojemsky, protoze v nem jsou okurky kysele!? :-)
evanaaa
Mám starú kuchárku, musím sa do nej podívať ako tam varia toto mäso, inak, tie recepty v pridaných linkoch sú dosť podobné, ale jedným sa líšia - nie všade sa dáva slaninka......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia