Foto: babkamt
Dávno sme nemali toto jedlo. Teraz som to napravila. Je to moja verzia, tak nech vás to nemýli.
Postup
-
1
Údenú slaninu som nakrájala na maličké kocky. Dala som ju spolu s masťou do hrnca. Na horúcej masti som opiekla mäso natreté horčicou, aby sa mi zatiahlo .Mäso som vybrala a do hrnca som vložila cibuľu. Orestovala som ju. Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som mletú červenú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Mäso som vrátila do hrnca. Podliala som ho horúcim mäsovým vývarom. Dala som asi 2 decilitre. Tlakový hrniec som zatvorila a mäso som dusila 25 - 30 minút.
-
2
Medzitým som si očistila jednu mrkvu a zeler. Nastrúhala som zeleninu.
-
3
Do mäsa som ju dala variť ešte na 10 minút spolu s hrsťou hrášku a 2 nakrájanými malými uhorkami. Šťavu som zahustila s 1 čl hladkej múky rozmiešanej v troške vody. Všetko spolu som ešte varila ďalších 10 minút.
-
4
Mäso som podávala s ryžou.
-
5
V recepte sa dáva aj do Znojemského gulášu miešaná zelenina.
-
6
Aj v tomto starom recepte sa pridáva miešaná zelenina.
-
7
Recepty sú z jednej mojich prvých kuchárskych kníh. Nie vždy sa striktne držím receptu, upravujem si ho podľa nálady a podľa toho, čo mám doma. Napriek tomu, že som si recept upravovala, jedlo bolo chutné.
-
8
Táto kniha bola vydaná v roku 1975.
Ja strúham uhorky a dávam až na tanier.Môže to byť hov. filé,guláš alebo znojemská pečienka (pečené hov. zadné vcelku).
nechápem, čo tu špiritizujú úplne zbytočne :-)
napokon nenazvala si to vôbec ako "znojemská pečienka" D
je to tvoj recept, a fajka zhasla!
zaslúžených ***** ti dávam za tvoj skvelý recept, obohatený vlastnoručne vypestovanou zeleninkou.
:-)
recepty-rady-tipy.webnode.cz/news/hovezi-platky-ve-znojemske-omacce/...
www.mamutnakmine.cz/recepty/144/hovezi-platky-po-znojemsku...
tiež viem googliť @pusta1 znojemský spôsob nie je so zeleninou a fajka zhasla :-) :-) :-) Práve ty by si to mala vedieť !