Bravčové ragú s rajčinovo-paprikovou omáčkou
Zeleninovú omáčku by ste mali mať vždy po ruke, či už pripravujete mäsitý obed alebo lečo...
Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ...
Cestoviny s kuracím mäsom a baby špenátom v smotanovej omáčke
Špenát si umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým...
Hovädzie kocky v hlávkovej kapuste
Jednoduché jedlo z hovädzieho mäsa dusené v hlávkovej kapuste.
Hovädzie na lesných hubách v tlakovom hrnci
Predchádzajúci večer som si mäso odblanila, nakrájala a premiešala s olejom. Takto som ho nechala...
Dusenie dubákov do mrazničky
No možno si teraz myslíte, že som nenormálna keď to sem dávam a že každý vie...
Paštéta z bedlí
Čo s bedľou ak ju nechcem vysmážať? Urobiť sa dá aj skvelá paštéta. Dostal som recept od známych....
Morčacie srdiečka s hlivou na smotane so zemiakovou knedľou
Máme radi vnútornosti. Dnes som urobila morčacie srdiečka s hlivou na smotane. Príloha zemiakové knedlíky....
Jahňacina so špenátom
Jahňacie mäsko a špenát je to pravé občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava v kombinácii s...
Kurča na bielom víne
Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.
Jambalaya po slovensky
Základ tohoto, v mojom prípade zeleninového, jedla je najpravdepodobnejšie v hispánskej kuchyni, kde má...
Zemiaky mám rád: Zemiaky s rajčinovou omáčkou
Zemiaky môžem jesť každý deň, ale túto kombináciu som použil prvý raz.
Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou
Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z...
Teľací závitok na rezancoch a zelenine
Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu,...
Kuracie plátky s vínom marsala a so sherry
Variant jednoduchého, rýchleho, no hlavne chutného rcp zo „šalátového“ vydania KK mojej krajšej ½_ičky...
Teľací perkelt s opekanými haluškami
Teľacie stehno zbavíme blán a pokrájame na kocky 2 x 2 cm, v hrnci rozohrejeme masť a...
Cuketa Cocozelle - exotický recept pre dôchodcov
No cocozelle som nemohol nájsť - je to pásikovaná cukina od Neapola, tak som ju nahradil...
Zo záhrady 2: Plnená cukina
Druhá invázia do záhrady ma presvedčila, že treba sortiment trochu oživiť. V obchode práve vykladali...
Varím v záhrade: Dusená fazuľka s pečenou klobáskou
Často chodievam do záhrady. Keď už nie je tak horúco, dá sa vonku aj niečo...
Japonské mäsové taštičky Gyoza
Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá....
Hubový paprikáš
Varím rád už od čias ranného detstva. Nemali sme s bratom sestru a tak nás naša...
Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami
Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.
Zeleninová polievka a kuracie s fazuľkou z jedného hrnca
Chcem sa priznať, že varenie je pre mňa zážitok a nechcem ho zameniť za varenie ako...
Zemiaky s opraženou cibuľou
Mám rád jednoduché jedlá. Asi preto, že som ich jedol od mala. Toto je...
Mexická (sweet chilli) omáčka
Výborná sladko-pikantná omáčka, ktora sa hodí skoro ku všetkému...
Dusená žltá cuketa na kečupe
Recept mám prevzatý od svokry. Ako som ju prvýkrát ochutnala, neviem sa jej dojesť! Dúfam,...
Papriková raňajková panvica LG
Aj chlapi majú „svoje dni“. Ukážkový variant predstavuje weekend, keď moja krajšia najsamlepšejšia ½ vyrazí...
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť...