
Guláš extra špeciál
Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ...

Srnčie na smotane so žemľovou knedľou
Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a pripravolal ju...

Hovädzie kocky na ružovom víne s farebnou knedľou
Dnešný sviatočný obed. Pôvodne som už nechcela ani pridať recept, napokon som to predsa len...

Bocianie krky
Vlastne je to perkelt z morčacích krkov. Dlhšia príprava, ale veľmi chutné mäsko.

Hlivový perkelt s mäsom
Hlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil...

Plnená bravčová pečeň
Mám tu už také recepty. Dnes som plnila pečeň ryžou a kockami klobásy.

Bravčové ragú s rajčinovo-paprikovou omáčkou
Zeleninovú omáčku by ste mali mať vždy po ruke, či už pripravujete mäsitý obed alebo lečo...

Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ...

Cestoviny s kuracím mäsom a baby špenátom v smotanovej omáčke
Špenát si umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým...

Hovädzie kocky v hlávkovej kapuste
Jednoduché jedlo z hovädzieho mäsa dusené v hlávkovej kapuste.

Hovädzie na lesných hubách v tlakovom hrnci
Predchádzajúci večer som si mäso odblanila, nakrájala a premiešala s olejom. Takto som ho nechala...

Dusenie dubákov do mrazničky
No možno si teraz myslíte, že som nenormálna keď to sem dávam a že každý vie...

Paštéta z bedlí
Čo s bedľou ak ju nechcem vysmážať? Urobiť sa dá aj skvelá paštéta. Dostal som recept od známych....

Morčacie srdiečka s hlivou na smotane so zemiakovou knedľou
Máme radi vnútornosti. Dnes som urobila morčacie srdiečka s hlivou na smotane. Príloha zemiakové knedlíky....

Jahňacina so špenátom
Jahňacie mäsko a špenát je to pravé občerstvenie na vašom stole. Jednoduchá príprava v kombinácii s...

Kurča na bielom víne
Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.

Jambalaya po slovensky
Základ tohoto, v mojom prípade zeleninového, jedla je najpravdepodobnejšie v hispánskej kuchyni, kde má...

Zemiaky mám rád: Zemiaky s rajčinovou omáčkou
Zemiaky môžem jesť každý deň, ale túto kombináciu som použil prvý raz.

Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou
Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z...

Teľací závitok na rezancoch a zelenine
Široké rezance: Do hlbšej misy dáme múku, štipku soli a vajíčka, cesto spracujeme na polotuhú konzistenciu,...