Červená šošovica s morčacími pečienkami fotorecept
Foto: sonulienka
Náš dnešný obed. Možno sa Vám to bude zdať zvláštna kombinácia, ale chcela som vyskúšať a chutilo nám. Síce to nevyzerá tak krásne na servírované, Zobraziť celý popisNáš dnešný obed. Možno sa Vám to bude zdať zvláštna kombinácia, ale chcela som vyskúšať a chutilo nám. Síce to nevyzerá tak krásne na servírované, ale chutné to bolo a veru sme všetko spapali.
príprava
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Očistíme si cibuľu a cesnak. Cibuľu červenú si nakrájame dáme trochu podusiť, pridáme pretlačený cesnak.
-
3
Pridáme karí korenie rozmiešame.
-
4
Pridáme dobre umytú šošovicu a dusíme asi 3 minúty.
-
5
Pridáme 1/2 l vývaru 1 ČL sojovej omáčky a 2 PL kečupu. Možno netradišné kečup, ale použila som ho namiesto paradajok a dá tiež výbornú chuť. Dobre všetko premiešame a za občasného miešania dusíme 20 minút. Teraz si ideme pripraviť pečienku. Tú si nakrájame na pásiky.
-
6
Cibuľu si tiež nakrájame necháme chvíľku podusiť.
-
7
Pridáme pretlačený cesnak, pečienku a koreniny a necháme podusiť. Pečienku nedusíme dlho a solíme, až keď je hotová, aby nám nestvrdla.
-
8
No a na tanieri. Viem, ako som už písala, nevyzerá to možno na oko dobre, ale verte, že nám chutilo.
@123 červenú šošovicu som kúpila v Tescu ale videla som ju aj v Kauflande - no síce neviem či bývaš na Slovensku.
@Katka78 si zlatá len ja som sa naozaj tiež ešte s takouto kombináciou nestretla ale vyskúšala som a chutí naozaj výborne.
Ďakujem všetkým za milé komentáre.