Pečená ryba
Pečená ryba

Rybacie cartoccio s hráškovým pyré

podravka - fotkapodravka, 3. februára 2018. Komerčný recept.
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Foto: podravka

Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej ryby.

4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

4 filety (hejk, pleskáč, ...)
6 lyžíc
1 - 2 lyžice
1 - 2
1 lyžica
Hráškové pyré:
450 g
1
1
20 g

Postup

  1. 1

    Na čerstvé filety z ryby nakvapkáme citrónovú šťavu a posypeme ich jednou lyžicou Podravka ochucovadla. Pripravíme si vrecko z papiera na pečenie.

  2. 2

    Papier potrieme olivovým olejom, položíme naň filety a pokryjeme ich krúžkami cibule a citrónovou kôrou. Pokvapkáme olivovým olejem a vrecko zatvoríme. Vrecko položíme na plech na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C po dobu 10 minút.

  3. 3

    Zmrazený hrášok uvaríme v 250 ml vriacej vody, do ktorej sme pridali nakrájanú cibuľu a slepačí bujón. Po zovretí varíme ešte 10 minút. Hrášok scedíme a pridáme maslo a trochu vody, v ktorej sa varil, ak je to potrebné. Rozmixujeme ručným mixérom.

  4. 4

    Hráškové pyré podávame s pečenou rybou.

  5. 5

    Malé tajomstvo: Cartoccio je spôsob tepelnej úpravy jedál v papierovom vrecúšku, ktorého hlavnou úlohou je naparenie jedla, pomocou čoho si pripravované jedlo uchová šťavnatosť. Tento spôsob prípravy rovnako pomáha uchovať prirodzenú arómu a chuť jedla. Jedlo pripravené al cartoccio otvárame až na stole, aby si všetci mohli vychutnať vôňu uchovanú vo vnútri vrecka v ten správny čas.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha