Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej ryby.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
| 4 filety (hejk, pleskáč, ...) |
|
| 6 lyžíc |
|
| 1 - 2 lyžice |
|
| 1 - 2 |
|
|
|
|
| 1 lyžica |
|
| Hráškové pyré: | |
| 450 g |
|
| 1 |
|
| 1 |
|
| 20 g |
|
Postup
-
1
Na čerstvé filety z ryby nakvapkáme citrónovú šťavu a posypeme ich jednou lyžicou vegety. Pripravíme si vrecko z papiera na pečenie.
- 2
Papier potrieme olivovým olejom, položíme naň filety a pokryjeme ich krúžkami cibule a citrónovou kôrou. Pokvapkáme olivovým olejem a vrecko zatvoríme. Vrecko položíme na plech na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 220 °C po dobu 10 minút.
- 3
Zmrazený hrášok uvaríme v 250 ml vriacej vody, do ktorej sme pridali nakrájanú cibuľu a slepačí bujón. Po zovretí varíme ešte 10 minút. Hrášok scedíme a pridáme maslo a trochu vody, v ktorej sa varil, ak je to potrebné. Rozmixujeme ručným mixérom.
- 4
Hráškové pyré podávame s pečenou rybou.
- 5
Malé tajomstvo: Cartoccio je spôsob tepelnej úpravy jedál v papierovom vrecúšku, ktorého hlavnou úlohou je naparenie jedla, pomocou čoho si pripravované jedlo uchová šťavnatosť. Tento spôsob prípravy rovnako pomáha uchovať prirodzenú arómu a chuť jedla. Jedlo pripravené al cartoccio otvárame až na stole, aby si všetci mohli vychutnať vôňu uchovanú vo vnútri vrecka v ten správny čas.
Tiež pečená ryba:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu