prazdny

Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto

Bezmäsité jedlá

Výborné jedlo s čerstvou kapustou, ryžou a bulgurom. Hodí sa ako príloha, alebo ako...

prazdny

Štedrovečerná kapustnica

Bravčové mäso

Tak táto kapustnica u nás je obľúbeným jedlom na Štedrý deň.

prazdny

Naša hlivová polievka

Hlavné jedlá

Táto polievka nám veľmi chutí, najmä keď donesiem čerstvú hlivu z hôr. Robíme ju hustú,...

prazdny

Bravčová pečeň restovaná na škvarkách

Bravčové mäso

Už dávnejšie som sa Vám bol vyspovedal z mojej velikej vďaky šikovnej pani Blaženiakovej, mojej vzácnej...

prazdny

Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré

Hovädzie mäso

Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na väčšie kusy nakrájané mäso, ...

prazdny

Hovädzie na šťave bez papriky

Hovädzie mäso

Je to veľmi chutné a jednoduché jedlo, ktoré je u nás veľmi obľúbené. Určite ho...

prazdny

Šťavnaté kuracie prsia s ananásom

Kuracie mäso

Kuracie prsia s ananásom na výbornej sladkokyslej omáčke. U nás obľúbené jedlo, ktoré vrelo...

prazdny

Retro bratislavské mäsko

Bravčové mäso

Na tento recept sa v moderných domácnostiach už pozabúda. U nás toto retro jedlo varím často...

prazdny

Ipeľská kapusta aj pre bezlepkáčov

Bravčové mäso

Tento rcp. mám v zošite asi 20 rokov, varila ho kedysi v tv nejaká herečka,...

prazdny

Údené bravčové koleno s kapustou

Bravčové mäso

Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.

prazdny

Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra

Hovädzie mäso

Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom...

prazdny

Bravčové plece v pletenke

Bravčové mäso

Ohromná desiata na cesty do prírody. Večer to dám do pomalého hrnca a ráno robím pletenky...

prazdny

Jágerek zo srnca

Hlavné jedlá

Potrebné suroviny. Ľadvinky, srdce a pľúcka sa už varili.

prazdny

Morčacie stehno v sudovej kapuste na ružovom víne

Hlavné jedlá

Dnešný nedeľný obed z vykosteného morčacieho stehna na kyslej kapuste s vínom.

prazdny

Králičí španěláčky

Hlavné jedlá

Jak jsem psal v receptu na králičí závitky ve smetanové omáčce, měl jsem toho podivného masa...

prazdny

Závitky z králíka ve smetanové omáčce

Hlavné jedlá

Teď si asi budete myslet jen jedno. Co je to za kuchaře, když neví jak...

prazdny

Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

Večera

V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom...

prazdny

Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré

Hlavné jedlá

Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda,...

prazdny

Bravčové líčka na bielom víne

Bravčové mäso

Podarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom...

prazdny

Baklažán s mäsovou plnkou

Hovädzie mäso

Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...

prazdny

Fit tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke

Hlavné jedlá

V tomto recepte naberá tekvica nový rozmer. A krájanie cesnaku ešte novší! :) Tieto skvelé tekvicové...

prazdny

Pečené rolované baranie stehno s tymianom

Hlavné jedlá

Dnešný sviatočný recept. Baranie stehno pečené na panvici, ochutené tymianom a cesnakom.

prazdny

Guláš extra špeciál

Hovädzie mäso

Zajtrajšia noc bude pre niektorých z nás dosť dlhá. Odporúčam posilniť sa týmto výnimočným gulášom, ...

prazdny

Srnčie na smotane so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a pripravolal ju...

prazdny

Hubáčiky

Cestoviny

Keďže huby máme teraz všade, treba pre ne nájsť využitie v kuchyni. Čo s nimi? Áno,...

prazdny

Hovädzie kocky na ružovom víne s farebnou knedľou

Hovädzie mäso

Dnešný sviatočný obed. Pôvodne som už nechcela ani pridať recept, napokon som to predsa len...

prazdny

Morčacie prsia s kuriatkami na smotane

Cestoviny

Morčacie prsia som pripravila s kuriatkami.

prazdny

Brokolicová polievka

Bezmäsité jedlá

Môj sviatočný obed. Pre mňa je každý deň sviatočný

prazdny

Bocianie krky

Hlavné jedlá

Vlastne je to perkelt z morčacích krkov. Dlhšia príprava, ale veľmi chutné mäsko.