Španielsky vtáčik na hríboch fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g predné |
|
100 g domáca |
|
3 ks uvarené |
|
3 ks nakladané domáce |
|
3 plátky domáca zaváraná |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
|
|
1 PL domáca |
|
hrsť (dubáky) |
|
1 PL |
|
|
|
štipka |
|
2 PL |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla, osušila a pokrájala na plátky.
-
2
Vyklepala na tenko a pripravila suroviny na plnenie.
-
3
Plátky som osolila, okorenila.
-
4
Natrela som horčicou a uložila plnku.
-
5
Zrolovala a spojila kuchynskou ihlicou na mäso.
-
6
Na panvicu som dala rozohriať masť a mäso som opiekla zo všetkých strán.
-
7
Tuk, na ktorom som opekala mäso som vyliala do rajnice a pridala som pokrájanú cibuľu a opiekla.
-
8
Posypala som ju mletou červenou paprikou a pridala som kečup a podliala troškou vody. Tento základ som nechala chvíľku prevrieť.
-
9
Vložila som mäso a pod pokrievkou som na slabom plameni varila 50 min. Už som nedolievala vodu. Osolila, okorenila, pridala štipku rasce.
-
10
Keď bolo mäso mäkké, pridala som hríby. Zahusťovala som hrubou múkou tak, že som ju v malých dávkach sypala k mäsu a miešala omáčku, kým nezhustla.
-
11
Hotové mäso som vyložila na krájaciu dosku a odstránila som ihlice. Prekrojila som rolku, aby som videla mozaiku.
-
12
Hotový obed som servírovala na taniere. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu