Kuracie srdiečka à la Zoel
Foto: zoel1234
Ako dieťa som zo srdca nenávidela pľúcka na smotane, ktoré keď boli na obed v školskej jedálni, tak mi došlo až zle, pritom som Zobraziť celý popisAko dieťa som zo srdca nenávidela pľúcka na smotane, ktoré keď boli na obed v školskej jedálni, tak mi došlo až zle, pritom som určite nebola žiadna prieberčivá princeznička :-) No školské roky preleteli a ako dospelá mama som sa naučila pripravovať tieto fantastické kuracie srdiečka na smotane, ktoré zakaždým keď ich uvarím, majú len jedinú chybu, že ich je vždy málo :-(
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvedené množstvo cca 800 g srdiečok stačí asi na 4 porcie, to sú 2 krabičky v obchode. V prvom rade umyjeme a očistíme srdiečka, ja ich krájam na 2/3 kolieska, aby chutne vyzerali. Je to babračka, ale stojí to za ten výsledok. Nakrájam cibuľku a zohrejem olej na panvici.
-
2
Cibuľku opražím, pridám soľ, mletú červenú papriku, bazalku, mleté čierne korenie, nakrájaný kúsok zelenej papriky, 2 menšie cherry paradajky alebo 1 väčšiu, majorán a pretlačím asi 2/3 strúčika cesnaku. Keď to celé už pekne vonia, môžeme pridať nakrájané očistené srdiečka a pomiešame na prudkom ohni. Po chvíli stíšime oheň, veľmi málinko podlejeme vodou, pridáme 2 bobkové listy, podľa potreby ešte raz trochu dosolíme a dokoreníme. My to máme radi poriadne korenené, ale keď to robíte malým deťom, korenie dávajte s mierou. Prikryte pokrievkou a cca 20 minút poduste na miernom ohni.
-
3
Po asi 20 minútach primiešame kyslú aj sladkú smotanu. Keď by sa Vám to zdalo byť málo husté, kľudne pridajte trochu hladkej múky a nechajte ešte chvíľu povariť. Ako prílohu si my dávame cestoviny, ale tiež môžete ryžu alebo čo máte radi. Prajem Vám dobrú chuť!
Diskusia k receptu