Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia s medvedím cesnakom a tvarohovo-zemiakovými ňokmi fotorecept

lenkapalenka - fotkalenkapalenka, 22. marca 2020
Kuracie prsia s medvedím cesnakom a tvarohovo-zemiakovými ňokmi (fotorecept)
Foto: Lenkapalenka

Recept je inšpirovaný receptom od Jarda Žideka z relácie Nebíčko v papuľke.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
 plátky
2 hrste
3 KL
250 g
1 ks väčší
1 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cesto na ňoky. Zmiešame tvaroh, nastrúhaný, v šupke uvarený zemiak, vajce, soľ, korenie, zopár lístkov nadrobno nasekaného medvedieho cesnaku. Spolu premiešame a prisypávame krupicu podľa potreby. Ak si nie sme istý konzistenciou, hodíme malú guličku cesta do vriacej vody a ak nám udrží tvar, cesto je v poriadku.

  2. 2

    Pripravíme si mäsové balíčky. Rozložíme plátky slaniny, na ne naukladáme lístky medvedieho cesnaku a kuracie mäso. Prsia som narezala na polovicu pozdĺžne a jednu polovicu preložila naopak, aby bola hrúbka mäsa rovnaká po celej šírke. Mäso osolíme, okoreníme a polejeme lyžičkou medu. Zabalíme a zaistíme niťou alebo špajdľou. Takto si pripravíme 2 balíčky.

    Kuracie prsia s medvedím cesnakom a tvarohovo-zemiakovými ňokmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto na ňoky rukami vyvaľkáme do 2 centimetrového valčeka a nakrájame na kolieska. Dáme variť do vriacej vody, kým nám vyplávajú na hladinu. Necháme variť ďalšie 2-3 minútky a vyberieme dierkovanou naberačkou.

  4. 4

    Medzitým si zohrejeme panvicou s lyžicou olivového oleja a opečieme mäsové balíčky. Opekáme 5-6 minút a otáčame z každej strany.

  5. 5

    Mäso vyberieme nabok. Do výpeku prilejeme naberačku vody z ňokov, pridáme 2 lyžice masla a metličkou rozmiešame. Vzniknutú omáčku dosolíme podľa chuti a pridáme lyžičku medu. Mäso vložíme naspäť a prikryté necháme vrieť ešte 10 minút.

  6. 6

    Na inej panvici si rozohrejeme lyžicu masla, pridáme zvyšok medvedieho cesnaku a prehrejeme podobne ako špenát. Posunieme na kraj panvice a pridáme uvarené ňoky, krátko prehrejeme a opečieme.

    Kuracie prsia s medvedím cesnakom a tvarohovo-zemiakovými ňokmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Servírujeme ňoky, vedľa si vytvoríme hniezdo z medvedieho cesnaku, na to položíme mäso a prelejeme omáčkou mäso aj ňoky.

  8. 8

    Zalizujeme sa až za ušami. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia