
Farfalle s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Na cibuľke opražíme trochu osolené kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme šampiňóny a opražíme ich...

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Pangasius na pytliacky spôsob
Filety z ázijskej ryby pangasius osolíme a pokropíme citrónom. Takto pripravenú rybu opečieme v teflónovej panvici...

Hubový pilaf
Na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu a huby. Pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme.

Falošný tatársky biftek
Šampiňóny očistíme od nečistôt, ale neumývame ich, len utrieme papierovým obrúskom, nakrájame na menšie...

Pôvabnica fialová ako červená kapusta
Pripravené huby nakrájame natenko, cibuľu na kocky a podusíme na masti.

Karfiol s hubami
Na masle speníme posekanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané huby a rascu, posolíme a dusíme...

Huby na paprike
Na polovici masla speníme nakrájanú cibuľu, vmiešame papriku, nakrájané rajčiny a huby.

Dusené huby s paradajkami
Čerstvé huby očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a opražíme v rozpálenom oleji.

Chatárska pochúťka
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, klobásu a huby. Dusíme asi 10 minút.

Dubákový tanier z Bordeaux
Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...

Gazdovský hubový guláš
Očistené šampiňóny (huby) pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme dozlatista cibuľku a pridáme k nej...

Dusené huby so syrom
Na miske z varného skla rozohrejeme tuk, pridáme huby pokrájané na hrubšie plátky, osolíme a...

Dusené lesné huby na víne
Vo veľkej panvici rozpustíme 3 kl masla s olivovým olejom a keď začne maslo peniť, pridáme...

Dusené huby s paprikou
V rozpálenej masti speníme očistenú cibuľu, ktorú sme nadrobno nakrájali. Pridáme očistené a umyté, ...

Sviečková na smotane
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Pečené huby po indicky
Huby umyjeme, osušíme a nakrájame na stredne veľké plátky. Poprášime mletým čiernym korením, bazalkou...

Šťuka na šumivom víne
Na kolieska nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme vo veľkom hrnci na polovici masla, osolíme a okoreníme....

Pstruh dusený so smotanou
Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, ...

Tmavá treska v šafranovej omáčke
Filé opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme. V hrnci zohrejeme biele víno, mäsový vývar, ...

Rybie ragú
Rybie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou, necháme chvíľu odpočinúť a potom ho nakrájame na väčšie kocky, ...

Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

Kapustové závitky
Z kapusty vyrežeme hlúb a hlávku necháme variť 5 – 6 minút v osolenej vode. 8 listov oddelíme, ...

Csikós tokány (ragú na červenom víne)
Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).

Maďarský granadír
Cibuľu pokrájanú nadrobno urestujeme na oleji a zaprášime mletou sladkou paprikou. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme nadrobno nakrájané zelené...

Maďarské zemiaky s lečom
Cibuľu nakrájame najemno a speníme na masti. Pridáme papriku, urestujeme a pridáme olúpané zemiaky nakrájané na kocky.

Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.

Perkelt z kapra
Kapra najskôr očistíme, vypitveme, rozkrojíme na polovice, osolíme a hlavu s plutvami odsekneme.

Perkelt z husacej pečene
Na masti speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme sladkú červenú papriku, cesnak a pečeň, ktorú sme pokrájali na...

Hus v šolete
Umytý a vopred namočený hrach uvaríme do mäkka. Krúpy uvaríme osobitne v osolenej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a upražíme ju...