Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 28. augusta 2009
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
30 g
30 g
200 g
1 ks
Hubová omáčka:
200 g
250 ml
250 ml
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené a pokrájané huby, osolíme a udusíme domäkka. Vychladnuté pridáme k zomletému mäsu, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, pridáme vajce, trocha strúhanky a spolu spracujeme.

  2. 2

    Na doske posypanej múkou sformujeme karbonátky, ktoré poukladáme na rozohriaty grilovací rošt, na každý dáme kúsok masla a grilujeme z každej strany 3 – 4 minúty. Počas grilovania potierame roztopeným maslom. Podávame s hubovou omáčkou a knedľou.

  3. 3

    Hubová omáčka: očistené a umyté huby pokrájame na malé kúsky, zalejeme vodou, posypeme rascou, osolíme a uvaríme domäkka. V kyslej smotane rozmiešame múku, nelejeme na uvarené huby a necháme zovrieť.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: