4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené a pokrájané huby, osolíme a udusíme domäkka. Vychladnuté pridáme k zomletému mäsu, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, pridáme vajce, trocha strúhanky a spolu spracujeme.
- 2
Na doske posypanej múkou sformujeme karbonátky, ktoré poukladáme na rozohriaty grilovací rošt, na každý dáme kúsok masla a grilujeme z každej strany 3 – 4 minúty. Počas grilovania potierame roztopeným maslom. Podávame s hubovou omáčkou a knedľou.
- 3
Hubová omáčka: očistené a umyté huby pokrájame na malé kúsky, zalejeme vodou, posypeme rascou, osolíme a uvaríme domäkka. V kyslej smotane rozmiešame múku, nelejeme na uvarené huby a necháme zovrieť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu