2
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vopred prepláchnutú šošovicu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Ryžu premyjeme, zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme pod pokrievkou. Na kúsky nakrájanú mrkvu urestujeme so stonkovým zelerom v panvici na rozpustenom masle.
- 2
Pridáme polouvarenú scedenú šošovicu, ochutíme vegetou, mletým čiernym korením a podlejeme malým množstvom vývaru. Dusíme domäkka, kým sa tekutina nevyvarí.
- 3
Do uvarenej ryže pridáme udusenú šošovicu so zeleninou. Na tanieri posypeme strúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu