Dusená šošovica s ryžou

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009
2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
180 g
120 g
120 g
2 PL
40 g




Postup

  1. 1

    Vopred prepláchnutú šošovicu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Ryžu premyjeme, zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme pod pokrievkou. Na kúsky nakrájanú mrkvu urestujeme so stonkovým zelerom v panvici na rozpustenom masle.

  2. 2

    Pridáme polouvarenú scedenú šošovicu, ochutíme vegetou, mletým čiernym korením a podlejeme malým množstvom vývaru. Dusíme domäkka, kým sa tekutina nevyvarí.

  3. 3

    Do uvarenej ryže pridáme udusenú šošovicu so zeleninou. Na tanieri posypeme strúhaným syrom.

Diskusia k receptu

Vymazať
vegetarianka
Vyzerá to lákavo, vyskúšam. Do šošovice by sa hodilo aj nejaké orientálnejšie korenie, napr garam masala, lebo všetky ingrediencie akoby z indickej kuchyne vyskočili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia