Mäsová roláda s hríbmi

redakcia - fotkaredakcia, 28. augusta 2009
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
250 ml
100 g
Plnka:
4 ks
50 g




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou, korením, dobre zmiešame a zakryté odložíme na niekoľko hodín do chladu. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme scedené hríby, ktoré sme na 20 minút ponorili do vody a podusíme. Vajcia rozmiešame so soľou, vylejeme na hríby a urobíme praženicu.

  2. 2

    Na kus alobalu rozložíme vychladnutú mäsovú hmotu tak, aby sme do nej vedeli zavinúť hríbovú plnku. Pravidelne rozotrieme plnku, na ktorú naukladáme hrášok a kapiu. Roládu zvinieme do alobalu, zvitok uzavrieme potravinárskou niťou. Dáme na pomastený pekáč, podlejeme vylúhovanou vodou z hríbov a pečieme asi 30 minút.

  3. 3

    Pred dokončením alobal otvoríme, roládu posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia