porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou, korením, dobre zmiešame a zakryté odložíme na niekoľko hodín do chladu. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme scedené hríby, ktoré sme na 20 minút ponorili do vody a podusíme. Vajcia rozmiešame so soľou, vylejeme na hríby a urobíme praženicu.
- 2
Na kus alobalu rozložíme vychladnutú mäsovú hmotu tak, aby sme do nej vedeli zavinúť hríbovú plnku. Pravidelne rozotrieme plnku, na ktorú naukladáme hrášok a kapiu. Roládu zvinieme do alobalu, zvitok uzavrieme potravinárskou niťou. Dáme na pomastený pekáč, podlejeme vylúhovanou vodou z hríbov a pečieme asi 30 minút.
- 3
Pred dokončením alobal otvoríme, roládu posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu