![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tartiflette - savojské zemiaky
Pred časom som v zážitkoch uverejnil mimoriadne závažný traktát o pôvode našich francúzskych zemiakov. Doteraz som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzsky jablkový koláč
Vymiesime cesto z polohrubej a hladkej múky, masla, žĺtku, soli, cukru a vody....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Portugalské pivné kura
U nás sa robí kurča na čiernom pive a recept poznáme ako kačicové kura, lebo čierne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šťavnaté rezne
Obľúbené jedlo v našej rodine, pôvodne sme ho myslím pripravovali z bravčového mäsa.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zbojnícke mäso so syrom
Mäso pokrájame na hrubšie pásiky, osolíme, okoreníme a opražíme na oleji. Cibuľu pokrájame nadrobno...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krkovička pod cibuľovou perinou
Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Záhorák
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Na rozohriatom oleji ho opečieme z oboch strán. Do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mandľové medailóniky s koreninovou omáčkou
Z bravčovej panenky nakrájame medailóniky, osolíme ich, okoreníme podľa chuti a obalíme v múke, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové rezance na póre
Bravčové stehno nakrájame na tenké rezance, premiešame s vajíčkom a solamylom. Osolíme a necháme odstáť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sliepka, ktorá si užila voľnosti
Túto baštu nám pripravil portugalský divotvorec José. U neho doma dával do hrnca sliepku. Ako...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Vyprážaná roštenka plnená feferónmi
Hovädziu roštenku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme vyklepeme na tenko. Mäso naplníme nakrájanou cibuľou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohovo ovocný koláč
Tento recept som dostala od jedného môjho priateľa a najradšej by som ho robila stále, pretože...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chrumkavé pliecko
Slivky namočíme do jablčného vína. Pliecko umyjeme, osušíme, okoreníme a osolíme. Kožu narežeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Štuchané zemiaky
Zemiačiky uvaríme v osolenej vode , keď sú mäkké zlejeme vodu, pridáme maslo a petržlenovú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mexická ostrá čili
Na oleji urestujeme 2 cibule. Zlejeme fazuľové konzervy a necháme ich odkvapkať. Na osmaženú cibuľu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čoko hrobčeky
Obyčajne pripravujem len čokoládové guľky, pri príležitosti amerického Halloweenu som trochu pozmenila tvar, mali veľký...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaná krkovička na omáčke z čierneho piva
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lovecký kotlíkový guláš
Vladimír Morochovič predtým pracoval ako šéfkuchár v hoteli Šírava na Zemplínskej Šírave, ako kuchár v hoteli...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohové guľôčky
Dezert pre všetkých, čo si s pečením koláčov ešte len onikajú. Jednoduchý a chutný recept....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát proti pliagam jesene
Imunitu dokáže zvýšiť aj varecha. Hlavne, keď ňou poctivo zamiešate tento šalát.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Protidepresívna pomazánka
Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tatársky biftek
Hovädziu sviečkovicu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Potom mäso posekáme a širokým nožom rozotrieme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablkové rezy
Tento recept mám od veľmi dobrej priateľky mojej mamy. Žiaľ ani jedna z nich už nežije,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Silvestrovské prekvapenie
Recept pochádza z mojej hlavy, pripravujem ho najmä na Silvestra, rada ho pripravujem preto, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca terina z bielych kačacích pečienok
Očistené a žiliek zbavené kačacie pečienky namočíme na noc do mlieka. Potom ich dobre vysušíme a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú...