Foto: alextv
Ďaľší príspevok k Zemplínskej Veľkej noci.
10
porcií
porcií
100 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tak ja som toho názoru ,že veľkonočná šunka by mala byť „domáca výroba“, ale keďže nemáme všetci tú možnosť, tak ja dávam prednosť malým domácim mäsiarňam /a nie hyper obchodom/, ktoré sú určite v každom meste. Šunku na noc namočíme do vody. Na druhý deň šunku varíme v novej vode a na malom ohni dovtedy, kým nie je polomäkká , potom k nej pridáme domácu klobásu /tá totiž patrí tiež k receptu Zemplínska Veľká noc ale uvariť ju asi dokáže každý sám aj bez receptu/ a varíme ďalej až kým šunka nie je mäkká. Po uvarení vyberieme šunku, necháme ju vychladnúť a podávame ako hlavný chod Veľkonočného menu
Diskusia k receptu