Foto: tajnickas
Toto jednoduché jedlo som obkukala v jednej pražskej reštaurácii, kam som zvykla chodiť na večeru počas služobných ciest. Reštaurácia mi vyhovovala ponukou jednoduchých a Zobraziť celý popisToto jednoduché jedlo som obkukala v jednej pražskej reštaurácii, kam som zvykla chodiť na večeru počas služobných ciest. Reštaurácia mi vyhovovala ponukou jednoduchých a ľahkých, no chuťovo delikátnych jedál, ktorých základ spočíval v cestovinách a šalátoch. No a pri pohári dobrého vínka mi aspoň rýchlejšie prešiel čas.
porcie
príprava
Postup
-
1
Pred varením namočte sušené paradajky na 15 minút do vody (ako huby). Uvarte cestoviny v osolenej vriacej vode, zvyčajne na 10 min. Postupujte podľa návodu na obale. Správne by mali byť al dente, čiže ani tvrdé ani mäkké.
- 2
Kým sa varia cestoviny, nakrájajte prosciutto na menšie prúžky alebo kocky a v hlbokej panvici jemne opečte na troške olivového oleja. Môžete pridať nadrobno nakrájanú cibuľku, ale nie je treba, nakoľko má pesto samo o sebe veľmi výraznú chuť. Medzitým si nakrájajte sušené paradajky na menšie kúsky. Pridajte k prosciuttu a ohrejte. Neodporúčam zmes vôbec soliť, nakoľko prosciutto je veľmi slané a pesto je už ochutené.
- 3
Do tejto zmesi vmiešajte uvarené cestoviny. Panvicu dajte mimo platne a do cestovín zamiešajte bazalkové pesto. Pozor! Pesto sa tepelne už neupravuje. Môžete servírovať. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@tajnickas , bazalkové pesto je veľmi jednoduché a urobíš si aké máš rada.