Penne s pestom a prosciuttom

tajnickas - fotkatajnickas, 7. apríla 2010
Penne s pestom a prosciuttom
Foto: tajnickas

Toto jednoduché jedlo som obkukala v jednej pražskej reštaurácii, kam som zvykla chodiť na večeru počas služobných ciest. Reštaurácia mi vyhovovala ponukou jednoduchých a Zobraziť celý popisToto jednoduché jedlo som obkukala v jednej pražskej reštaurácii, kam som zvykla chodiť na večeru počas služobných ciest. Reštaurácia mi vyhovovala ponukou jednoduchých a ľahkých, no chuťovo delikátnych jedál, ktorých základ spočíval v cestovinách a šalátoch. No a pri pohári dobrého vínka mi aspoň rýchlejšie prešiel čas.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

pre 2  os.
80  g/1 bal.
1  pol. lyžica
 malá lyžička
1  bal.




Postup

  1. 1

    Pred varením namočte sušené paradajky na 15 minút do vody (ako huby). Uvarte cestoviny v osolenej vriacej vode, zvyčajne na 10 min. Postupujte podľa návodu na obale. Správne by mali byť al dente, čiže ani tvrdé ani mäkké.

  2. 2

    Kým sa varia cestoviny, nakrájajte prosciutto na menšie prúžky alebo kocky a v hlbokej panvici jemne opečte na troške olivového oleja. Môžete pridať nadrobno nakrájanú cibuľku, ale nie je treba, nakoľko má pesto samo o sebe veľmi výraznú chuť. Medzitým si nakrájajte sušené paradajky na menšie kúsky. Pridajte k prosciuttu a ohrejte. Neodporúčam zmes vôbec soliť, nakoľko prosciutto je veľmi slané a pesto je už ochutené.

  3. 3

    Do tejto zmesi vmiešajte uvarené cestoviny. Panvicu dajte mimo platne a do cestovín zamiešajte bazalkové pesto. Pozor! Pesto sa tepelne už neupravuje. Môžete servírovať. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

andula1964
Tak toto určite vyskúšam,malá otázka bazalkové pesto si robíš sama,alebo kupované?
tajnickas
taka kucharka este nie som :) ale raz to urcite skusim, nakolko nie kazde kupovane pesto mi aj chuti
bozulka
Je to rýchlé a výborné.To je kombinácia podľa mojej chuti.
@tajnickas , bazalkové pesto je veľmi jednoduché a urobíš si aké máš rada.
bozulka
Ináč vitaj na vareche a ,prepáč až teraz som sa pozrela do profilu.Posnaž sa dávať recepty aj s fotkami môžeš aj dodatočne,Ja to tiež tak robím lebo na začiatku som nevedela recept vložiť a o fotkách ani nehovoriac.Ale je to lepšie.Aj tie penne by boli určite krásné.
tajnickas
@bozulka dakujem, ucim sa tu pohybovat :) som nadsena kolko skvelych receptov som tu nasla a uz mam aj dalsie v plane,ktore sem pridam, velmi sa tesim
tajnickas
raz sme skusili posypat na zaver cestoviny nastruhanym parmesanom, je to dalsia velmi vyrazna chut, ale bolo to skvele
nbert
ak sa nedaju zohnat susene paradajky mozete ich nahradit pecenymi cherry rajcinkami.. nakrajat na polovice, poukladajte rezom nahor na plech potrety olivovym olejom, posolit, pokorenit, ka kazdu dajte platocek cesnaku tenky ako papier a cerstvy tymian.. pecte tak na 165 stupnov asi polhodinu.. alebo dokym sa nezacnu zmrstovat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia