Povnina / mäsová plnka v ceste/

alextv - fotkaalextv, 7. apríla 2010
Povnina / mäsová plnka v ceste/
Foto: alextv

Povninu robíme iba jedenkrát za rok ale stojí to za to - je veľmi dobrá !!! Tento recept je 1. príspevok k receptu Zemplínska Zobraziť celý popisPovninu robíme iba jedenkrát za rok ale stojí to za to - je veľmi dobrá !!! Tento recept je 1. príspevok k receptu Zemplínska Veľká noc.

10
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 1/2 kg
6 ks
10 ks
2 stručiky
20 dg
1 dc
1 dc
1/2




Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kolieska, pridáme surové vajíčka, vegetu, petržlenovú vňať osolíme , okoreníme a premiešame. Mäso pomelieme, pridáme roztlačený cesnak a spolu s rohlíkovou zmesou spolu zmiešame.

  2. 2

    Príprava cesta: Pripravíme si kvások, vlejeme ho do pripravenej múky, prilejeme olej , vymiesime vláčne cesto / ako na biely koláč/ a necháme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na dvojnásobnú veľkosť plechu na ktorom budeme „povninu“ piecť.

  3. 3

    Na plech vložíme cesto tak ,aby 1. polovica bola na plechu a 2. polovica ležala vedľa neho. Na 1.polovicu cesta dáme mäsovo-rohlíkovú zmes a prikryjeme ho 2. polovicou cesta. Na krajoch cesto spolu spojíme. Na povrchu cesto popicháme vidličkou. Pečieme asi 60 minút na teplote 200 stupňov C. Po upečení „povninu“ zakryjeme utierkou, aby nám upečené cesto zmäklo. Podávame ako hlavné jedlo Veľkonočného menu.

Diskusia k receptu

frezia68
Tento recept nepoznám a hoci naše mestá nie sú tak vzdialené,Veľkonočné recepty trocha odlišné a tento možná o rok vyskúšam :-))
hannah22
Tento recept robila moja mama/ bola od Michaloviec z Vinného/ tiež iba raz v roku ,a s cviklou na sladkokyslo, ešte aj ten názov sa požíval, vďaka ... :))
jerica
óó , super , vegetu nemusím,
raz do roka to robila moja svokra , tiež z východu , Ďurďoš pri Hanušovciach nad Topľou. Ďakujem -- :))
martina34
cistinka, gratulujem aj tebe, tá knižka od oliviera bude určite super, dodnes od neho varím niektoré receptíky a sú výborné :-)))
martina34
prepáč, malo byť alex tv, som dnes trochu popletená, asi z tej výhry
alextv
Ďakujem Vareche a všetkým ktorí ocenili môj recept!! A posielam pozdrav do Káhiri....martine34 - alextv je moja skratka Alexander z Trebišova, používam ju už od roku1995...alextv@zoznam.sk




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia