Étonská zmes II.
Mno... možno sa wám toto bude asi zdať ako jedlo ktoré (slušne powedané) robí na záchode...
Olivový tuniak
Do misky dáme tuniaka a na to nalejeme ocot a necháme postáť 20 minút. Vyhrejeme rúru...
Kráľovská cesnačka
Očistený cesnak prelisujeme. V hrnci roztopíme maslo, popražíme na ňom cesnak, poprášime ho múkou,...
Kuracie prsia plnené mozzarellou a sušenými paradajkami
Kuracie prsia okoreníme a osolíme, prekrojíme na polovicu po dĺžke ako taštičku. Do takto pripravenej...
Slovensko- grécky šalát
Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky...
Diabolská roštenka
Mäsko očistíme, narežeme na rezne, naklepeme. V miske zmiešame všetky horeuvedené suroviny okrem majoránky...
Bavorský syrový šalát
Syr a salámu nakrájame na plátky a tie potom na väčšie štvorčeky, pridáme tenké kolieska nakrájanej...
Hovädzí steak s cibuľou
Mäso nakrájané na rezne umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme, opečieme sprudka, potom stiahneme...
Domáci chlieb
Chutí ako pravý slovenský chlebík, ktorý mi tu v Anglicku veľmi chýba.
Jablkový koláč
Tento koláč nerobievam veľmi často, aj keď je veľmi dobrý. Väčšinou si naň spomeniem, ...
Štedrák trochu inak
Je to podobný kysnutý koláč na vianočnú ako aj inú príležitosť, ako ho mnohí poznajú pod...
Nepečená jablková torta
Recept mám od mojej starkej. Túto tortu robievala skoro na každý sviatok a vždy sme sa...
Výborné piškótové cesto
Piškótové cesto sa dá použiť na prípravu zákuskov. Keď sa pred pečením pridá do cesta ovocie,...
Sviatočný krémeš - najchutnejší krémeš, a to hlavne pre pánov
Tento krémeš je vhodný na akúkoľvek príležitosť, rovnako na sviatočnú. Je fakt výnimočný. Kto...
Poľovnícke roštenky
Málokedy robím hovädzie mäso, ale tento recept je celkom jednoduchý a chutný...
Pizza a la Mireček
Túto pizzu si obľúbili moji synovia, recept som dal mnohým mojim známym a všetci si pochvaľovali....
Chrumkavé pralinky
Čokoládu necháme rozpustiť vodnom kúpeli a dochutíme ju vanilkou. Keksy nalámeme na malé kúsky, orechy...
Čokoládové guľôčky s mandľami
Maslo rozpustíme v hrnci nad vodným kúpeľom, primiešame kondenzované mlieko, pudingy, kakao, mandle...
Jahňacie vo farebnom korení
Umyté a osušené mäso potrite polovicou oleja, dobre vmasírujte drvené korenie. Dajte pod fóliu a...
Karamelové guľky
Stužený tuk pomaly roztopíme na miernom plameni, do roztopeného pridáme uvarené skaramelizované kondenzované mlieko, ktoré...
Vanilkovo–orechové rožteky
Zo surovín vypracujeme cesto, dáme ho do fólie a na hodinu odložíme do chladničky. Potom...