Tento recept sa dedí v našej rodine už niekoľko generacií a moja mama ho doviedla k dokonalosti. Musim priznať, že je to istota, ktorá Zobraziť celý popisTento recept sa dedí v našej rodine už niekoľko generacií a moja mama ho doviedla k dokonalosti. Musim priznať, že je to istota, ktorá chutí všetkým. Dokonca aj kamarátom mojho syna, ktorí pochádzajú z celého sveta.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 gr |
|
1 ks |
|
200 gr |
|
1 malý pohár |
|
8 ks |
|
2 pol. lyžice |
|
1 pol. lyžica |
|
2 pol. lyžice |
|
1 pol. lyžica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 dcl |
|
Postup
-
1
Na oleji si orestujeme na drobno nakrájanu cibuľku do zlatista, pridáme na tenké rezance nakrájane mäso a opečieme. Podlejeme vodou, poprášime červenou paprikou, pridáme soľ a korenie a dusime do mäkka.
- 2
Medzitým si nakrájame na tenké plátky šampiňóny, uhorky na malé kocky a kápiu na slížiky.
- 3
Keď je mäso úplne mäkké, pridáme šampiňóny a uhorky, všetky zvyšné ingrediencie a podusime cca 5 minút. Horčica nám šťavu trochu zahusti. Uplne na záver pridáme kápiu a necháme prejsť varom.
- 4
Podávame s hranolkami a trochou tatarskej omáčky. Šťavou polejeme mäso len trochu, nie je dobré, vzhľadom na prílohu, aby to v nej veľmi plávalo. (Nebojte sa tejto zvláštnej kombinácie, je to naozaj vynikajúce.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takzvane som mäso nadstavovala, ( aby ho bolo trochu viac). Aj nám chutí, je také svieže. Robím to aj z kuraciny, prípadne bravčoviny.