Beef soté Viera

zasazuza - bez fotkyzasazuza, 19. apríla 2010

Tento recept sa dedí v našej rodine už niekoľko generacií a moja mama ho doviedla k dokonalosti. Musim priznať, že je to istota, ktorá Zobraziť celý popisTento recept sa dedí v našej rodine už niekoľko generacií a moja mama ho doviedla k dokonalosti. Musim priznať, že je to istota, ktorá chutí všetkým. Dokonca aj kamarátom mojho syna, ktorí pochádzajú z celého sveta.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500  gr
1 ks
200 gr
1 malý pohár
8 ks
2 pol. lyžice
1 pol. lyžica
2  pol. lyžice
1 pol. lyžica
2 dcl




Postup

  1. 1

    Na oleji si orestujeme na drobno nakrájanu cibuľku do zlatista, pridáme na tenké rezance nakrájane mäso a opečieme. Podlejeme vodou, poprášime červenou paprikou, pridáme soľ a korenie a dusime do mäkka.

  2. 2

    Medzitým si nakrájame na tenké plátky šampiňóny, uhorky na malé kocky a kápiu na slížiky.

  3. 3

    Keď je mäso úplne mäkké, pridáme šampiňóny a uhorky, všetky zvyšné ingrediencie a podusime cca 5 minút. Horčica nám šťavu trochu zahusti. Uplne na záver pridáme kápiu a necháme prejsť varom.

  4. 4

    Podávame s hranolkami a trochou tatarskej omáčky. Šťavou polejeme mäso len trochu, nie je dobré, vzhľadom na prílohu, aby to v nej veľmi plávalo. (Nebojte sa tejto zvláštnej kombinácie, je to naozaj vynikajúce.)

Diskusia k receptu

marlen
rýchlovka z panenky, pomaly dusené hovädzie,tuniak - dnes samé lahôdky. ani k tomuto soté netreba viera, že je dobré. určite je .:))))
zitar
Toto mäsko som vždy varila, keď už som svete zboha nevedela čo.
Takzvane som mäso nadstavovala, ( aby ho bolo trochu viac). Aj nám chutí, je také svieže. Robím to aj z kuraciny, prípadne bravčoviny.
evanaaa
Hľadám,čo variť,čím viac ponúk ,(receptov),tým horšie je rozhodnúť,čo.Ale ak dám dokopy pár týchto mäsových pochúťok,skombinujem,možno z toho niečo dobré vzíde.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia