Tzatziky z českých a slovenských jogurtov

sbohemrozume - fotkasbohemrozume, 20. apríla 2010

Suroviny

1 kg
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Jogurt vložíme do cedníku vyloženého filtrovacím papírem, necháme přes noc vykapat od syrovátky. Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme do utěrky a vymačkáme od přebytečné vody.

  2. 2

    Jogurt smícháme s okurkou, přidáme olivový olej, prolisovaný česnek a sůl, vše dle vlastní chuti. Tzatziky by mělo (měla, měly) mít konzistenci husté pomazánky, čehož při prostém použití našich jogurtů není možné dosáhnout bez vykapání na filtru.

Diskusia k receptu

marlen
vdaka za odhalené tajomstvo, nevedel som na to prísť.....
sovka62
Aj ja som sa v Bulharsku dožadovala receptu na také husté tzatziky a povedali mi, to, čo si napísala vyššie. Jogurt sa skrátka musí zbaviť vody.
sbohemrozume
Děkuji za komentáře, zkuste si to udělat... Já osobně mám ráda právě husté tzatziky, s řídkým vodovým jogurtem mi ne nechutná

Sovko, jedla jsi to v Bulharsku? Prosím tě, nevzpomínáš si, jak se to tam jmenovalo? Nemůžu si vzpomenout :-(
babav
@sbohemrozume , tzatziky tu ponukaju v greckych restauraciach ako predjedlo.Ja robievam jogurtovy syr metodou ,ktoru spominas v prvom bode tvojho receptu.Polejem ho olivovym olejom(EV),ochutim ciernym korenim a pomazanka je hotova ,vyborna s cerstvym pecivom,alebo pita chlebom.
jarco
V Bulharsku je to snežanka - Снежанка

Ja jogurt zbavujem vody v obyčajnej kuchynskej utierke, žiadny filter. Vyklopím do stredu, zviažem rohy utierky a zavesím na batériu nad drezom. Stačí polhodina, lepšia je hodina - potom už ani nie je treba vodu vytláčať. Zásadne používam český jogurt Hollandia, ostatné sú na h...

Inak Bulhari uhorku zásadne nestrúhajú, ale nadrobno krájajú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia