Kuracia bábovka

klaura - fotkaklaura, 20. apríla 2010
Kuracia bábovka
Foto: klaura

Je to celkom jednoduché jedlo, ktoré u nás každému chutilo. Môže sa jesť teplé, ale veľmi dobré je aj na studeno, vtedy sa Zobraziť celý popisJe to celkom jednoduché jedlo, ktoré u nás každému chutilo. Môže sa jesť teplé, ale veľmi dobré je aj na studeno, vtedy sa aj výborne krája.

6
porcií
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

700 g
100 g
1 pár
100 g
5+2 ks
150 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bábovkovú formu vystelieme papierom na pečenie a papier potrieme olejom. Vykostené kuracie mäsko mierne naklepeme, osolíme, okoreníme ľubovoľným korením a polovicu uložíme na dno formy. Na to dáme salámu, pokrájanú klobásku, môžme pridať aj sterilizovaný hrášok, kápiu, kukuricu (pre farbu), rozklepneme dookola 5 vajec, posypeme polovicou strúhaného syra, natenko nakrájanou slaninkou, na to opäť klobásku, salámu a ukončíme druhou polovicou mäsa.

  2. 2

    Rozšľaháme zvyšné 2 vajcia, zmiešame so zvyšným syrom a mäso zalejeme. Na vrch poukladáme pár plátkov slaninky. Keď sa zapečie je dobrá, chrumkavá.

  3. 3

    Pečieme pri 200 stup. 1 a pol hodiny. Potom necháme trochu vychladnúť, vyklopíme (šťavu najskôr zlejeme) a nakrájame. Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou.

Diskusia k receptu

evas13
Klauri toto vyzerá uplne super a veu že to budem aj robiť:-)))
klaura
@jezibabka1 : no a prečo by sme si nedopriali! však? :)))
veď je to kuracinka a nedáva sa tam žiaden tuk navyše... !!! a namiesto tej klobásky môžeme dať viac zeleninky ... to je recept "daj čo chceš" a keď sa dobre ochutí ...
evas13
@klaura urobila som to v nedeľu, ale do srnčie chrbta a bolo to výborné. Dala som tam aj mrkvičku, lebo mi ostalo z iného pokrmu a vôbec to tam nerušilo. Mali sme hrče za ušami aj z manželom. Nebolo to veru vôbec mastné. Dobručké :)))
klaura
@evas13 : dobrý nápad s tým srnčím chrbátom ... mne sa to z bábovkovej formy skoro vždy roztrasie, pokiaľ to krájam teplé. So studeným nie je problém. Mrkvička aj iné farebné veci (hrášok, kukurica, farebné papriky) vzhľadu jedla len a len pomôžu. Ja ich nedávam kôli jednému členovi rodiny, ktorý to vždy vyseparuje :) určite to poznajú mnohé z vás. :)
evas13
On aj mne sa to teplé trochu roztriaslo, ale na kvalite neubralo. Studené tobolo super - môžeme to podávať aj v studenej mise
aanuska
Práve som ju šupla do trúby, tiež v srnčom chrbte...teším sa na výsledok.
yennn
Ľudia nie je hodina a pol veľa? Už som to raz piekla, bolo to vynikajúce. Teraz mám v rúre už takmer 55 minút, rozvoniava, a ten syr navrchu je dóóósť tmavý... hm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia