Je to celkom jednoduché jedlo, ktoré u nás každému chutilo. Môže sa jesť teplé, ale veľmi dobré je aj na studeno, vtedy sa aj výborne krája.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
700 g |
|
100 g |
|
1 pár |
|
100 g |
|
5+2 ks |
|
150 g |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bábovkovú formu vystelieme papierom na pečenie a papier potrieme olejom. Vykostené kuracie mäsko mierne naklepeme, osolíme, okoreníme ľubovoľným korením a polovicu uložíme na dno formy. Na to dáme salámu, pokrájanú klobásku, môžme pridať aj sterilizovaný hrášok, kápiu, kukuricu (pre farbu), rozklepneme dookola 5 vajec, posypeme polovicou strúhaného syra, natenko nakrájanou slaninkou, na to opäť klobásku, salámu a ukončíme druhou polovicou mäsa.
- 2
Rozšľaháme zvyšné 2 vajcia, zmiešame so zvyšným syrom a mäso zalejeme. Na vrch poukladáme pár plátkov slaninky. Keď sa zapečie je dobrá, chrumkavá.
- 3
Pečieme pri 200 stup. 1 a pol hodiny. Potom necháme trochu vychladnúť, vyklopíme (šťavu najskôr zlejeme) a nakrájame. Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
veď je to kuracinka a nedáva sa tam žiaden tuk navyše... !!! a namiesto tej klobásky môžeme dať viac zeleninky ... to je recept "daj čo chceš" a keď sa dobre ochutí ...