tento recept mám s knížočky RECEPTÁR JEDIEL Z HLIVY USTRIČNEJ
3-4
porcie
porcie
Postup
-
1
Hríby nadrobno pokrájame a dusíme s kmínom na masle. Kedˇsú mäké osolíme ich, pridáme pradajkový pretlak a jemne rozotretý cesnak a necháme ešte prejsť varom.
- 2
Podávame podľa chuti ,s cestovinou alebo s čerstvým chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja celý zivot poznám jedine hlivu na smotane preto ju jedávam len malokedy a tu ju majú takú krásnu ze hocikedy by som aj kúpila len som nikdy nevedela co s ñou :-) .Mám rada nekomplkovane recepty,tento urcite vyskúsam.
dadabarcelona, tu na vareche je recept od betky14 na hlivovú polievku: varecha.pravda.sk/recepty/falosna-drzkova/1647-pouzi.html...
@dadabarcelona tých receptov na hlívu je ďaleko viac,ja robím tiež falošnú držkovú,ale tam zemiaky nedávam,to nemá nič spoločné s držkovou a chýba tam červená paprika aspoň pol.lyžica,ale ináč polievka môže byť dobrá,hliva je veľmi dobrá len tak na masti /oleji ,ale masť je chutnejšia/ okmínovať,osoliť a do červena opiecť.K tomu čerstvý chlebík.Výborné.
Tiež robievam často omeletu s hlívou,k tomu uvarené zemiačky s maslom a petržlenovou vňaťou a je rýchly obed alebo večera.Fašírky s hlívou miesto mäsa,je toho dosť aby si nemusela len na smotane.
Želám ďalšie dobré nápady.