Túto knedličku možno uvariť v kapustnici - má vtedy asi najlepšiu chuť, ale aj v inej polievke, alebo čistej vode. Množstvo zvoľte podľa počtu hladných Zobraziť celý popisTúto knedličku možno uvariť v kapustnici - má vtedy asi najlepšiu chuť, ale aj v inej polievke, alebo čistej vode. Množstvo zvoľte podľa počtu hladných ľudí - 1hladoš 1 rožok. Tento recept určite poznáte, ale pod nejakým iným menom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na slaninke speníme cibuľu a cesnak.
- 2
Rožky pokrájame na kocky, pridáme spenenú cibuľu, cesnak a slaninu.
- 3
Pridáme vajíčka podľa potreby,prisypeme trošku krupice, aby masa bola ako cesto. Osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať - ale nemusí byť, ešte premiešame. Ruky namáčame do vody a formujeme knedličky veľké asi ako zemiak. Hneď vkladáme do polievky. Varíme asi 8-10 minút na jednej strane, potom obrátime a varíme tak isto na druhej strane. Treba dať pozor, aby sa nerozvarili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nabuduce skusim v kapustnici urcite. Vdaka
tak ako knedľa.
Doma kde vás nikto nevidí, môžte to podávať so zemiakovou kašou, s ryžou, zemiakovým cibuľovým šalátom alebo použiť ako vypchávku kuraťa alebo bravčového bôčika z Lidla. Názov si môžte dať podľa toho kde žijete: na Záhorí to bude "maso bez rúčky", na Liptove "slepá kura", v Dunajskej Strede "maso fuč", vo Wiedni "keine Fleischknödel" a v Amerike "ligt hotdog".