Slepá kura

sairaam - fotkasairaam, 20. apríla 2010

Túto knedličku možno uvariť v kapustnici - má vtedy asi najlepšiu chuť, ale aj v inej polievke, alebo čistej vode. Množstvo zvoľte podľa počtu hladných ľudí - 1hladoš 1 rožok. Tento recept určite poznáte, ale pod nejakým iným menom.

6
porcií
8-10 minút
príprava
15-18 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na slaninke speníme cibuľu a cesnak.

  2. 2

    Rožky pokrájame na kocky, pridáme spenenú cibuľu, cesnak a slaninu.

  3. 3

    Pridáme vajíčka podľa potreby,prisypeme trošku krupice, aby masa bola ako cesto. Osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať - ale nemusí byť, ešte premiešame. Ruky namáčame do vody a formujeme knedličky veľké asi ako zemiak. Hneď vkladáme do polievky. Varíme asi 8-10 minút na jednej strane, potom obrátime a varíme tak isto na druhej strane. Treba dať pozor, aby sa nerozvarili.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
taketo knedlicky varievam, ale som nemala ani ponatia, ze je to "slepa kura" na pribehu som sa aj zasmiala, lebo zrejme by som bola pochodila rovnako.
nabuduce skusim v kapustnici urcite. Vdaka
ja pridávam trochu prášku do pečiva, potom je slepá kura ľahšia,