Sekaná z králika

brituska - bez fotkybrituska, 20. apríla 2010
Sekaná z králika
Foto: brituska

Keď už nevieme, čo s králikom, upečieme sekanú.

6
porcií
80 minút
na 170 °C

Suroviny

1  ks
200  g
1  ks
4  strúčiky
1  lyžica
4  ks
 trocha
5  ks
4  ks
 trocha




Postup

  1. 1

    Králíka vykostíme a mäso pomelieme ma mäsovom mlynčeku spolu so slaninou, cibuľou a cesnakom. Pridáme vajcia, solamyl a podľa chuti osolíme. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Všetko poriadne zamiesime. Na dosku nasypeme strúhanku a položíme na ňu polovinu zmesi v tvare knedlíka. Do stredu poukladáme uvarené vajcia, uhorky a pricapkáme rukou zbytok zmesi. Vyformujeme, postláčame a vygúľame v strúhanke. Preložíme do pekáča, poprskáme vodou a upečieme. Pri pečení sem-tam polejeme vodou.

Diskusia k receptu

cistinka
Dobrý nápad...škoda ze nejem králiky...ale keď dajakého dostanem, spravím rodine :-)
22janka22
Ja by som k tomu nedávala zemiakový šalátik so sladkokyslým nálevom, ale to je detail. Tá kôrka okolo sekanej by zatienila čokoľvek.
brituska
Dakujem za výhru aj gratulácie,priznám sa vobec takéto niečo som nečakala,ved som iba začiatočníčka varechárka,ale keby ste vedeli čo mi to dá námahy,potu,aj nepodarkov až potom sa s tým pochválim,ale vidím stálo to zato tak ešte raz dakujem
brituska
Jaj a zabudla som ocino povedal ,že už tá pekáren musí byt postupne sa pochválim s výrobkami...
cistinka
Ja už pekáreň mám :-))))) od včera..................huráá....asi som viac poslúchala ako ty :-)
brituska
Možno si posluchala ,ale ako viem budeš mat v nedelu narodeniny,ku ktorým prajem vela zdravia,štastia,euráčkov a hlavne vela dobrých receptov na vareche.
sracz
Super werygood papanie! Mám k tomuto jedlu vysoko pozitívny vzťah a taktiež ku králikom. Svojho času ešte v Košiciach na Furči som ich choval každoročne okolo 100-vky. Až mi to časovo bude pasovať prispejem pár receptíkmi. Brituška, ale až teraz som si všimol, ako ma provokuješ, irituješ a inak emotívne ovplyvňuješ svojou vstupnou fotografiou uprostred hríbovej nádhery. Och dievča, ako Ti závidím, ale ver, že aj prajem, želám a žičím! Veľmi mi chýbajú Slovenské hory a lesy. Prosím Ťa, až pôjdeš najbližšie na huby, nezabudni odo mňa pozdraviť "Boletusopiždolíka", náčelníka štábu lesných škriatkov! Dobré hubárčenia a ešte lepšie nápady pod Varechu, ciao a ahoj!
brituska
Ahoj Feri, určite ho pozdravím od teba...ak ho dakedy stretnem....Len dúfam, že ho spoznám medzi toĺkými škriatkami :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia