Polpettone od Nick Stellino
Nick Stellino sa narodil v Palerme, žije v Los Angeles v Kalifornii v USA, je...
Cuketovo hríbové karbonátky
v tomto recepte som spojila dve suroviny ktorých mám momentálne nadbytok, cuketu a hríby... a...
Hydinová pečeň po libanonsku
Velmi zajímavá kombinace a překvapivě velmi dobrá. Varianta teplá i za studena.
Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky
Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom...
Vyprážaná plnená pečená kapia
. . . Zavarala som a konecne som vyskusala tieto super plnene vyprazane kapie...
Odrezky z hovädzieho mäsa na hrášku a šampiňónoch
Odkladám odrezky z hovädzieho mäsa a tento receptík dokazuje, že aj z odrezkov sa pridaním iných...
Hummus
Hummus nie je žiadny humus! Je to špecialita, ktorá sa teší veľkej obľube po celom svete....
Holubinková polévka se zelenými fazulkami
Skvělá chuť holubinek a z nich výborná polévka z mojí kuchyně. Množství surovin je pouze orientační...
Čučuriedkový koláč s levanduľovým olejom
Oslaďte si dnešný deň s kúskom elegancie a vintage štýlu. Spojením dvoch diametrálne odlišných ingrediencií vykúzlite...
Churros - španielske šišky
S drahým sme boli na večeri v mexickej reštaurácii, kde nám ako dezert servírovali churros, ...
Cookies-ky
Maslo vymiešame s kryštálovým a vanilkovým. Pridáme vajcie, mlieko a múku zmiešanú s práškom do...
Šaltibarščiai - litovská studená cviklová polievka
Šaltibarščiai, v preklade "Studený boršč", je jedno z litovských národných jedál, ku ktorému som...
Plněné olihně (kalamáry) s rajčatovou omáčkou
Miluji mořské plody a ráda ochutnávám hlavně na dovolené u moře různé úpravy. Moje recepty najdete...
Hummingbird Cake - Kolibríkový koláč
Tento kolac je tu dost oblubeny. Na internete je viacej receptov. Trochu sa od seba...
Kuracie à la Butter chicken - India
V poslednom čase ma inšpirovala indická kuchyňa, tak som skúsila pripraviť klasiku - Butter chicken...
Zapekaný baklažán s mozzarellou a rajčinami
Ako chlapec som letnú zeleninu, ako je cuketa či patizón, považoval za povinnú jazdu, ...
Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom
Dnes pri nakupe potravin som si za pokladnami vsimla stojan s malymi brozurkami a tato ma inspirovala...
Pikantný sicílsky džem z rajčín
Tak isto inšpirácia z internetu, nedalo mi nevyskúšať:) Táto chuťovka je proste neodolateľná :)!
Nízkosacharidový ovocný koláč
Ani pri nízkosacharidovej strave sa človek niekedy nevyhne neodolateľnej chuti po nejakej chutnej mňamke. Tak som...
Farfalle s gorgonzolovou omáčkou
Inšpirovala som sa na talianskej stránke. Recept je veľmi jednoduchý, uznáte aj sami:-)
Nízkosacharidové kuracie soté s broskyňou a zeleninou
Už istý čas sa venujem nízkosacharidovej strave, preto som sa rozhodla sa podeliť o nejaké tipy...
Tyrokafteri - τυροκαφτερή grécka nátierka z fety a papriky
Toto je veľmi obľúbená nátierka, populárna v Grécku a aj v iných krajinách, pripravuje sa...
Broskyňovo-čučoriedkový koláč
Riedke kysnuté cesto, pečiem ho aj s iným ovocím, výborný je napr. marhuľový, ...
Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami
Pripravila som dnes kuracie stehná, ktoré som najprv marinovala v marináde z pomarančovej šťavy, zázvoru, ...
Zdravé letné tekvicové chrumkanie
Robila som tekvicovú omáčku z jednej tekvice a napadlo ma spraviť z tej druhej tekvice zdravé chrumkanie...