Foto: shpirti
Vynikajúci koláč s balkánskymi koreňmi (Albánsko)- aspoň tam sa tradične pripravuje, ale niektoré zdroje uvádzajú, že pochádza z Amazónie. Vyberte si, ak je to Zobraziť celý popisVynikajúci koláč s balkánskymi koreňmi (Albánsko)- aspoň tam sa tradične pripravuje, ale niektoré zdroje uvádzajú, že pochádza z Amazónie. Vyberte si, ak je to pre Vás dôležité :) V preklade: Tri druhy mlieka. Odporúčam vyskúšať, okrem lahodnej chuti je veľmi jednoduchý na prípravu...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Piškótové cesto: | |
6 |
|
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
300 ml |
|
300 ml |
|
300 g |
|
Poleva: | |
|
|
|
|
alebo oboje :D |
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom a esenciou vyšľaháme do penista a pridáme preosiatu múku zmiešanú s PDP. Plech vystelieme papierom na pečenie, potrieme ho maslom a samozrejme spolu s cestom pečieme vo vopred vyhriatej rúre 180 stupňov približne 30 minút.
- 2
Krém pripravíme veľmi jednoducho : smotanu, mlieko a salko spolu zmiešame ( bez šľahania, varenia...) Po upečení z piškóty hneď odstránime papier na pečenie a celú ju poprepichujeme. Piškótu nemusíme nechať vychladnúť, hneď na neho rovnomerne vylejeme pripravený krém...
- 3
Tradičná poleva je karamelový toping, ale podľa mňa, keďže je už koláčik riadne sladký, je čokoládová poleva vhodnejšia. Nechám to na Vás :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem.