Trilece

shpirti - fotkashpirti, 1. novembra 2015 21:35
Ďalšie recepty »
TrileceFoto: shpirti

Vynikajúci koláč s balkánskymi koreňmi (Albánsko)- aspoň tam sa tradične pripravuje, ale niektoré zdroje uvádzajú, že pochádza z Amazónie. Vyberte si, ak je to pre Vás dôležité :) V preklade: Tri druhy mlieka. Odporúčam vyskúšať, okrem lahodnej chuti je veľmi jednoduchý na prípravu...

15
porcií
40 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Piškótové cesto:
6
200 g
100 g
100 g
1 ČL
1 ČL
Krém:
300 ml
300 ml
300 g
Poleva:
alebo oboje :D
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vajíčka s cukrom a esenciou vyšľaháme do penista a pridáme preosiatu múku zmiešanú s PDP. Plech vystelieme papierom na pečenie, potrieme ho maslom a samozrejme spolu s cestom pečieme vo vopred vyhriatej rúre 180 stupňov približne 30 minút.

  2. 2

    Krém pripravíme veľmi jednoducho : smotanu, mlieko a salko spolu zmiešame ( bez šľahania, varenia...) Po upečení z piškóty hneď odstránime papier na pečenie a celú ju poprepichujeme. Piškótu nemusíme nechať vychladnúť, hneď na neho rovnomerne vylejeme pripravený krém...

  3. 3

    Tradičná poleva je karamelový toping, ale podľa mňa, keďže je už koláčik riadne sladký, je čokoládová poleva vhodnejšia. Nechám to na Vás :)

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist