Trilece

shpirti - fotkashpirti, 1. novembra 2015
Trilece
Foto: shpirti

Vynikajúci koláč s balkánskymi koreňmi (Albánsko)- aspoň tam sa tradične pripravuje, ale niektoré zdroje uvádzajú, že pochádza z Amazónie. Vyberte si, ak je to pre Vás dôležité :) V preklade: Tri druhy mlieka. Odporúčam vyskúšať, okrem lahodnej chuti je veľmi jednoduchý na prípravu...

15
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškótové cesto:
6
200 g
100 g
100 g
1 ČL
1 ČL
Krém:
300 ml
300 ml
300 g
Poleva:
alebo oboje :D

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka s cukrom a esenciou vyšľaháme do penista a pridáme preosiatu múku zmiešanú s PDP. Plech vystelieme papierom na pečenie, potrieme ho maslom a samozrejme spolu s cestom pečieme vo vopred vyhriatej rúre 180 stupňov približne 30 minút.

  2. 2

    Krém pripravíme veľmi jednoducho : smotanu, mlieko a salko spolu zmiešame ( bez šľahania, varenia...) Po upečení z piškóty hneď odstránime papier na pečenie a celú ju poprepichujeme. Piškótu nemusíme nechať vychladnúť, hneď na neho rovnomerne vylejeme pripravený krém...

  3. 3

    Tradičná poleva je karamelový toping, ale podľa mňa, keďže je už koláčik riadne sladký, je čokoládová poleva vhodnejšia. Nechám to na Vás :)

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Balkánska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

spetkasoli
tento kolacik ma velmi zaujal, urcite vyskusam, peciem podobny "dierkovany", len polievam cokoladovorumovou polevou, posypem sekanymi orieskami alebo kokosom a na piskot mam hrncekovy recept, tiet vyborny a rychly. Tvoj kolac ma ale velmi laka, upeciem na vikend a dakujem za recept, ktory zasluhuje 5*, prajem pekny den:)
shpirti
Ďakujem, určite vyskúšajte, je naozaj vynikajúci :)
monik77
tak nad tymto som sa pousmiala ... ja chodim do albanska kazdy rok a toto leto naozaj na kazdom rohu vsade len trilece....mojim chlapcom tiez velmi chutiii....urcite vyskusam aj doma. diky za recept :)
babav
Zaujimavy recept , sudiac podla ingrediencii iste maskrta:-).Aky velky plech si pouzila ?
monnikka
koláčik sa mi páči, hlavne ten krém, určite vyskúšam
lubik07
Tento kolacik som jedla pred tromi mesiacmi v Peru.... a namiesto polevy, boli na vrchu hoblinky cokolady. Nezvyknem jedavat zakusky po obede, ale tento som si dala 3x... bol absolutne dokonaly... Dakujem za recept
molvaka
Chcem sa opýtať ako ten krém zhustne ? Alebo stuhne samo v chlade ?
Dakujem.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha