Najrýchlejší zdravý chlebík

mimiesti - bez fotkymimiesti, 1. novembra 2015

Chlebík je inšpirovaný židovským paschálnym chlebom. Trošku som si ho upravila, pečiem zakaždým trošku inak, podľa toho čo mám doma. Je veľmi rýchly, chutný, Zobraziť celý popisChlebík je inšpirovaný židovským paschálnym chlebom. Trošku som si ho upravila, pečiem zakaždým trošku inak, podľa toho čo mám doma. Je veľmi rýchly, chutný, jednoduchý a hlavne zdravý a každý si ho môže upraviť podľa svojho gusta. Ak doma chýba pečivo, je to rýchla záchrana, pri redukčnej diéte sa môže použiť viac otrúb či vločiek, môžu sa doplniť koreniny ako chili, rasca, bazalka, kurkuma....Ja uvádzam základný recept, doplnený len o semienka:

15-20
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1/2 čajová lyžička
1/2 - 1 čajová lyžička
1 hrnček
3 lyžice
3 lyžice




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame všetky suché ingrediencie. Dôležité je, aby bol zachovaný pomer 3 hrnčeky suchých surovín a hrnček vody. Môžeme ich variovať ako chceme, napr. hrnček celozrnnej múky, hrnček ovsených vločiek, 1/2 hrnčeka otrúb a 1/2 hrnčeka semienok.

  2. 2

    Pridáme med, olej, vodu a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Plech vyložíme papierom na pečenie (dôležite), vyklopíme zmes a polejeme olivovým olejom. Ruky si tiež pomastíme a na plechu vytvarujeme a ucapkáme plochý chlebík, ktorý je hrubý max. 5 mm. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C 10-15 min.

Diskusia k receptu

priroda
To akoze z toho vznikne Knackebrot? Alebo ma byt hrubka 5cm?
popoluska340
Zaujimavy receptik,vyzera,ako knakkebrot.Uz mam zamiesene na zemlicky,ale nabuduce vyskusam.Som celiaticka,tak prisposobim suroviny.
dvorka
Už dlho sa chystám na takýto chlieb a konečne som sa dnes pustila do pečenia. Je to skvelý chlebík. Dala som rôzne múky, rôzne semienka. Veľká vďaka za recept. Pridávam aj foto.


popoluska340
Dnes som znova piekla tento vyborny chlebik,nechala som ho dlhsie piect,a je ako knakkebrot.Dala som pohar bezlepkovej muky,pohar ovsenyych vlociek,a pohar semienok.Nabuduce zase dam pohar pohankovej muky,a budem skusat s prichutami.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia