Chlebík je inšpirovaný židovským paschálnym chlebom. Trošku som si ho upravila, pečiem zakaždým trošku inak, podľa toho čo mám doma. Je veľmi rýchly, chutný, Zobraziť celý popisChlebík je inšpirovaný židovským paschálnym chlebom. Trošku som si ho upravila, pečiem zakaždým trošku inak, podľa toho čo mám doma. Je veľmi rýchly, chutný, jednoduchý a hlavne zdravý a každý si ho môže upraviť podľa svojho gusta. Ak doma chýba pečivo, je to rýchla záchrana, pri redukčnej diéte sa môže použiť viac otrúb či vločiek, môžu sa doplniť koreniny ako chili, rasca, bazalka, kurkuma....Ja uvádzam základný recept, doplnený len o semienka:
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V miske zmiešame všetky suché ingrediencie. Dôležité je, aby bol zachovaný pomer 3 hrnčeky suchých surovín a hrnček vody. Môžeme ich variovať ako chceme, napr. hrnček celozrnnej múky, hrnček ovsených vločiek, 1/2 hrnčeka otrúb a 1/2 hrnčeka semienok.
- 2
Pridáme med, olej, vodu a dôkladne premiešame.
- 3
Plech vyložíme papierom na pečenie (dôležite), vyklopíme zmes a polejeme olivovým olejom. Ruky si tiež pomastíme a na plechu vytvarujeme a ucapkáme plochý chlebík, ktorý je hrubý max. 5 mm. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 C 10-15 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
VELMI PEKNE TO MAS.AJ JA SOM UZ PIEKLA,LEN SOM ZABUDLA ODFOTIT.