Foto: izabella929
Doviezla som si z rodného kraja čerstvé zábíjačkové špeciality, mäso a hlavne som sa tešila na kolená a paprčky..takže som to konečne vyskúšala..je to Zobraziť celý popisDoviezla som si z rodného kraja čerstvé zábíjačkové špeciality, mäso a hlavne som sa tešila na kolená a paprčky..takže som to konečne vyskúšala..je to skôr obed na ohrýzanie kostí, ale akých výborných..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paprčky som umyla, ešte im treba urobiť manikúru..mäsiar s tým asi nemal problém..
-
2
pripravila som si aj sekerku, ale zbytočne, pekne som ich pozdĺžne prerezala a dokázala krásne prsty vykostiť...je to trošku zábavka, ale čo už...finty ovládajú mäsiari..
-
3
všetko som konečne pokrájala, utrela pot z čela...)
-
4
na panvicu som dala pokrájaný plátok slaninky, keď sa uvoľnila masť, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak....opiekla..
-
5
pridala som pokrájané paprčky...nechala som ich opiecť zo všetkých strán...
-
6
opečené som poprášila mletou červenou paprikou..
-
7
pridala som lečo..
-
8
pridala som soľ, mleté čierne korenie, paradajkový pretlak...všetko som premiešala...paprčky som preložila do rajnice, aby sa mohli ľahšie premiešať...
-
9
podliala vodou tak, aby boli ponorené vo vode...no varia sa dosť dlho ako na studeno...pomaly na miernom plameni..mne sa varili viac ako 2 hodiny..
-
10
už keď boli uvarené a dali sa ľahko oddeliť od kosti, pridala som červené víno a odkryté ešte dusila chvíľku...
-
11
pokiaľ sa paprčky dusili, umyla som si zemiaky a uvarila v šupke...mne k tomuto jedlu najlepšie chutia, alebo iba čerstvý chlieb...no a čo vám budem,,,táto dávka je pre jedného chlapa tak akurát na jedno posedenie...mäska je na kostiach málo, ale vraj dobrého veľa nebýva..ale sme si pochutnali a chlebík namáčali v šťavičke...no fajné...prajem vám dobrú chuť..
Môj manžel by mal konzumovať tento druh jedla,kvôli kolagénu.
Pripravila si jedlo,ktoré nemá chybu.
Idem to robiť prvý krát a idem podľa vášho receptu.
Už teraz mám nato chuť a to som ešte nezačala. Vďaka za recept.